keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

16 vuoden odotus...jatkuu

Ensimmäinen jakso. Loistavaa peliä. Ensin Demba Savage riplailee itsensä tekopaikkaan ja rankaisee 1-0. Sitten Nikolai Alho kaadetaan ja selvä rankkari. Demba tekee varmasti 2-0 ja tässä tilanteessa tauolle. APOEL on kusessa.

Tunnelma Sonskun eteläpäädyssä on riehakas. Täysin tuntemattomat tuularit ja vakiolultraväki keskustelee sovussa keskenään ja haaveilee jo lohkovaiheesta irstaasti. 16 vuoden odotus on tullut päätökseen. Vihdoinkin! Odotusarvona oli, että kannattajien päätyyn tulisi vielä 1-3 maalia toisella jaksolla ja ottelupari olisi ratkennut.

Olin 18-vuotias nuori abiturientti Tesomalta, joka kävi Expressbussilla katsomassa jokaisen Klubin lohkovaiheen matsin Olympiastadionilla. Maailmani avautui, elämälle tuli tarkoitus: HJK.

Nyt 16-vuotta myöhemmin muuan Macoumba Kandji tuhosi 16 pitkää vuotta elämästäni ottamalla täysin typerän varoituksen omalla hyökkäysalueella. Voi vain kysyä miksi? Okei, olen ihminen ja niin olet sinäkin. Itse otin joskus A-junnuissa TPV:n paidassa vastaavanlaisen naiivin toisen keltaisen Jazzia vastaan ja missasin mukavan Maarianhaminan laivamatkan pelikiellon takia. Minä olin silloin 20-vuotias ummikko, mutta sinä, Macoumba Kandji, rautainen ammattilainen. Mitä ihmettä oikein ajattelit?

Tuhosit uskomattomalla tavalla 16 vuoden odotukseni lohkovaiheesta, saatanan pässi. En ikinä anna tätä anteeksi sinulle. Ihailin taitoasi, pituuttasi ja nopeuttasi harjoituspelissä Hammarbytä vastaan maaliskuussa. Olit täysin suvereeni ammatinmies. En ikinä ole nähnyt vastaavaa HJK:n paidassa. Vaikka tahtisi on hiipunut, niin olet kieltämättä paras pelaaja, joka HJK:ssa on viimeiseen 16 vuoteen pelannut.

Mutta nyt, kun olet tuhonnut satojen HJK-kannattajien unelman, et ole enää minkään arvoinen. Toivottavasti Bana Lehkosuo ei valitse sinua enää yhteenkään peliin. Pärjäämme ilman sinuakin, koira. Ostamme paremman tilalle. Mätäne vaikka Kyproksen liigassa, ok? Et tule koskaan, et koskaan, saamaan anteeksi 16 vuoden odotuksen häpäisyä. Me olimme jo varmoja lohkovaiheesta, mutta sinä kusit naamallemme häpeilemättä. Olet ongelmajätettä ilman arvoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti