tiistai 24. kesäkuuta 2014

Bortsan mm-kisapäiväkirja: osa 4 - välitilinpäätös

Viime päivinä kisojen seuraaminen saati päiväkirjan päivittäminen on ollut huonolla tolalla. Muu elämä on estänyt intensiivisen keskittymisen ja nytkin spämmäilen perhelomalta Pärnusta. Highlightsit voi onneksi tarkistaa fifan sivuilta.

Nyt kun viimeisiä alkulohkon pelejä viedään, lienee syytä tehdä pintaraapaisun omainen välitilinpäätös.

Lohko a: sta jatkoon menivät oikeat joukkueet. Brassit olivat lohkon kovin joukkue ja Meksiko selvisi tyylikkäänä kakkosena. Meksikolla lienee saumat pitemmällekin jatkoon, mutta isännät lähtevät lauluun heti pudotuspelien avauksessa.

B-lohko tarjosi hienoja elämyksiä. Arjen Robben ja Van Persie ovat tämän hetken maailman kovimpia futareita. Espanjan romahdus oli kova yllätys, mutta Chilen havaijipallo ei pitkälle näissä kisoissa riitä.

Lohko c on vielä kesken. Kolumbia menee jatkoon fiksusti pelanneena lattarijenginä. Kurinalaisesti pelaava Kolumbia on kova luu jatkopeleissä. Kuten on myös Kreikka, joka voi edetä aina finaaliin asti.

Lohko d oli Costa Rican juhlaa. Kisojen suurin ylläri tähän mennessä. Nure voi taas ylen studiossa raapia uimalakkiaan, kun lattarit kyykyttää Hodarin kokeilujengiä. Todennäköisesti Costa Rican taru loppuu lyhyeen, kun toisella kierroksella Kreikka parkkeeraa bussinsa. Se on bye bye vaan.

Lohko e:ssä Ranskalla on käynyt molemmissa matseissa armoton munkki. Tuomarit ja fifan maalikamerat ovat lahjoittaneet gallian pojille jo kaksi murskavoittoa. Sääliksi kävi erityisesti Hondurasia. Tosin heillä on vielä saumat jatkoon, joten peukut ylös heille. Kisojen viihdyttävin pikkusikailujoukkue on sulattanut sydämeni. Tätä lisää!

Lohko H:ssa argoilla ollut hieman samanlaista munkkia kuin Ranskalla. Peli ei missään nimessä vakuuta vaan on vanhentunutta tikitakaa ilman tulosta. En arvosta. Sen sijaan arvostan Irania. Hienoa joukkuepelaamista ja taktiikan riemuvoittoa. Iran ei ole nimekäs ryhmä vaan koostuu enimmäkseen Iranin liigan pelaajista. Silti nämä Persepoliksen jätkät hallitsivat maalitilanteita toisella jaksolla mancityn ja barcan pelaajia vilisevää Argentinaa vastaan. Jos Allah suo, niin huomenna kaatuu Bosnia vähintään 3-0.

Lohko g on ollut ehkä kisojen viihdyttävin. On ollut ulosajoja, hienoja maaleja ja taistelua. Myös se on tullut selväksi, että Saksakin, Thomas Mulleria lukuunottamatta, vain ihmisiä. Tykkään silti Sakujen perusvarmasta tyylistä. Mestarisuosikkini tällä hetkellä.

E-lohko on ollut pahin pettymys. Ainoastaan Algeria vakuuttaa. Murskaa torstaina Venäjän ja etenee lohkoykkösenä Irania vastaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti