perjantai 19. heinäkuuta 2013

Boris Runqvist-TV in Myyrmäki: Lech Poznan on Tour!

Olin taas paikalla, kun kulttuuri saapui Suomeen. Sateinen ja kolea heinäkuun ilta, Europa Liigan karsintaa Myyrmäessä ja n.200-300 puolalaista Lech-kannattajaa "terracella" laulamassa. Voiko enempää edes vaatia?  No ei voi, mutta enemmänkin olisi saattanut olla tarjolla, kun pelin jälkeen poliisi provosoi Suomen oloihin suhteutettuna täysverisen mellakan koko ottelun ajan rauhallisesti käyttäytyneiden puolalaisten kanssa. Lopulta tilanne päättyi tasapeliin ja puolalaiset purkautuivat stadionilta Tallinnan laivalle.

Kaiken kaikkiaan ilta oli mahtava eikä jättänyt varsinkaan loppuhulinoiden myötä ketään kylmäksi. Itselläkin adrenaliini virtasi, kun seurasin huvittuneena Suomen poliisin paskomista housuunsa. On ihan turha lähteä tässä yhteydessä jeesustelemaan ns. ultrakulttuurin oikeutusta tai laillisuutta, sillä who are we to judge? Tiedän vain sen, että oli sykähdyttävää seurata puolalaisten kovan linjan solidaarisuutta, pyyteetöntä ryhmäkuria ja ylpeää yhteen hiileen puhaltamista. Heille Lech on elämä, eikä sitä pysty loukkaamaan minkäänvärinen viranomainen. Aidan takana kurkkiessani tunsin kuin olisin taas rakastumassa uudelleen. Kiitos siitä kuuluu Puolan pojille.

Boris Runqvist-TV seurasi Myyrmäen tapahtumia metsässä ja parkkipaikalla, sillä enhän luonnollisesti halunnut pitkittää FC Hongan konkurssin saapumista. Säästetyllä 40 eurolla saa ostettua ihan mukavasti vaippoja pojalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti