perjantai 1. maaliskuuta 2013

Arkiston kätköistä, osa 3: UCL-karsintaa Budapestissä ja Vantaalla

Boris Runqvistin joskus nuorena poikana tallentamat valokuva-arkistot aukenevat jälleen suurelle yleisölle. Tällä kertaa muistelemme "Arkiston kätköistä"-sarjassamme HJK:n ja MTK Budapestin välistä Mestarienliigan karsinnan otteluparia heinä-elokuulta 2003.

Jo 10 vuotta on ehtinyt vesi Vantaassa virrata ja edelleen HJK:n tilanne on hyvin samanlainen. Euroglooriaa haetaan edelleen kuumeisesti ja odotukset kannattajien silmissä ovat kovat. Mutta onko sittenkään realistista odottaa menestystä? Toivottavasti kuvasarjamme antaa historiallista perspektiiviä ja laittaa liian innokkaille haikailijoille jäitä hattuun.

Silloin 23-vuotiaana nuorena poikana minulla oli onnekas mahdollisuus lähteä Forza HJK:n kanssa vierailemaan Unkariin. Reissu oli antoisa ja avartava. Minulla oli suuri kunnia tavata HJK:n valmistavissa harjoituksissa mm.Bela Illes, joka siihen aikaan nautti kulttihahmon asemasta suomalaisten jalkapallokannattajien keskuudessa ikimuistoisen Suomi-Unkari-ottelun takia. Muistan myös, että sain 15 euron sakot Budapestin metrossa ja HJK:n vaihtopenkkiä vartioi nuori Ville Wallen.

Avausosa päättyi Unkarissa 3-1 ja Vantaalla Klubi  vei 1-0. MTK meni jakoon.

29.7.2003
HJK:n valmistavat harjoitukset Nandor Hidegkuti-stadionilla:
30.7.2003
MTK-HJK Nandor Hidegkuti-stadionilla:
6.8. 2003
HJK-MTK Vantaan Pohjola Stadionilla:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti