maanantai 25. helmikuuta 2013

Jaro teki sen taas

Pietarsaari on tunnettu jalkapallokaupunkina. On aivan totta, että Jaro varmasti on tärkeä seura alueensa ihmisille. Mutta Veikkausliigalle Jaro on ollut tikku peräsuolessa jo useita useita vuosia. Aivan liian kauan. Nyt alkaa mitta olla täynnä.

Olemme valitettavasti ennenkin joutuneet käsittelemään aihetta blogissamme. Ensinnäkin on yleisesti tiedossa, että Jaron olosuhteet ovat liigatasolle täysin ala-arvoiset. Tikkuiset lahoamispisteessä olevat lankkukatsomot ja koko liigan arvostusta laskeva savipohjainen ja parasta ennen päivänsä jo aikoja sitten nähnyt nurmikenttä ovat sellainen kombo mitä millään muualla paikkakunnalla ei enää näe. Onneksi kenttälämmitystä Pietarsaaressa on viime vuosina uskallettu jopa käyttää, kun Etelä-Suomesta asti käytiin opettamassa miten ON-nappia painetaan.

Kaikista ikävintä Jarossa on kuitenkin se, että se ei edes yritä olla liigaseuran arvoinen vaan koko toiminta lähtee liikkeelle seurayhteisön omista narsistisista tarpeista ja kaiken kehityksen jarruttamisesta. Jarolle suomalainen jalkapallo ei merkitse mitään. Itse asiassa koko Pietarsaaren kaupunki ja kaikki pietarsaarelaiset vihaavat suomalaista jalkapalloa. Tämän kaupungin sisäänpäin käpertyneet sairaat ja kaunaiset yksilöt saavat sairasta tyydytystä siitä, kun he pääsevät mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla kusemaan Veikkausliigan pakkiin ja vesittämään muiden seurojen kunnianhimoiset yritykset nostaa liigan arvostusta.

Surkeilla olosuhteillaan se pääsee joka ikinen kevät ja syksy näyttämään keskisormea liigatoimiston suuntaan ilman pelkoa rangaistuksesta. Siitä pietarsaarelaiset saavat kaivattua väriä tyhjään elämäänsä. Liigan maine vesittyy, sponsorit ja katsojat kaikkoavat, mutta siitähän ei pietarsaarelaisilla ole vastuuta, kun omaan toimintaan se ei heijastu millään tavalla. Samat papat kun kuittaavat joka syksy seuran tappiot ja sairas kehityksen jarruttaminen saa jatkua.

Toisekseen Pietarsaari on niin pieni kylä, että se joutuu rimpuilemaan pääosin eteläisen Suomen ja Itä-Euroopan dropout-pelaajilla, jotka muualle ovat yksinkertaisesti liian huonoja. Niimpä vuosien saatossa ollaankin nähty kaikenkarvaisia muukalaislegioonia, jotka ovat laskeneet koko liigan pelin tasoa ja samalla sarjan kiinnostavuutta. Viime kaudelta muistettakoon Klubin umpisurkea egyptiläisfloppi Sherif Ashraf, joka ala-arvoisessa Jarossa nousi yllättäen tähdeksi. Kuvaa hyvin kyllä Jaron tasoa. Ikävintähän tuossa oli, että Ashrafin avulla Jaro jälleen säilyi liigassa ja saa terrorisoida muita liigaseuroja taas ainakin yhden vuoden lisää.

Viime viikolla Jaro teki kenties kaikkien aikojen pohjanoteerauksen omaan pesään paskantamisessa, kun se julkaisi "hassun hauskan" youtube-videon Harlem Shake. Tällä videolla liigapelaaja(!!) Kronholm heiluttelee saatanallista Korv Göräns-läskimahaansa erittäin etovalla tavalla ja tämän jälkeen koko muu joukkue yhtyy banaaliin toimintaan tekemällä mielisairaita vemputus-liikkeitä pukukopissa. Voi vaan ihmetellä miten aikaisemmin niin arvokas Pappa-Jeremenko on suostunut tällaiseen liigan arvostusta laskevaan eettisesti moraalittomaan tekoon. Ilmeisesti hän rakastaa enemmän venäläistä jalkapalloa kuin suomalaista?

Jaro tietysti huomiohuoraa videolla näkyvyyttä itselleen, mutta samalla se tekee sen täysin liigatason normeille sopimattomalla tavalla. Jaro toimii ilman minkäänlaista vastuuta siitä, mitä tällainen amatöörimäinen ja huonolla maulla toteutettu ala-arvoinen "leikittely" tai "hassuttelu" tekee liigan maineelle ja mitä se kertoo ulkopuoliselle Veikkausliigasta. Juuri se kai Jaron ensisijainen tarkoitus lienee ollutkin - paljastaa ihmisille minkälainen paskasarja Veikkausliiga oikeastaan on. Siellä pelaa se iljettävä läskimaha-Kronholm, josta urheilullisuus on kaukana. Ja siellä pelaa se Jaron joukkue, joka on täynnä pervoja mielisairaita vemputtajia. Tästä on liigatoimiston taas hyvä lähteä kehittämään brandiä uskottavampaan suuntaan. Veikkausliiga - peliä jossa tähdet syntyvät? Not.

Nyt siis valoja päälle siellä Urheilukadun toimistossa ja vihdoinkin kunnon sakkoja tälle mädättäjäseuralle. Vastuullisten liigaseurojen puolesta olisi perin toivottavaa, että kauden päätteeksi luonto hoitaisi homman. Ehdottomasti ratkaisevin ja suurin asia suomalaisen jalkapallon eteenpäinmenon kannalta on, että limanippu nimeltä FF Jaro vihdoinkin ulkoistetaan lokakuussa 2013 divaritasolle. Se on paljon oikeampi taso olla mauton  ja vastuuton amatööriseura. Emme jää kaipaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti