lauantai 22. syyskuuta 2012

Pohojanmaa, perkele!

Terveisiä täältä Pendolinosta. Olen nyt jossain Ylöjärven kohdalla matkalla kohti Seinäjokea(ja varmaan kirjoittelun päätyttyä lähellä Seinäjokea). Huippufutista-blogi ottaa arvokasta aikalisää vauvalarpista ja päätti lähteä Seinäjoelle katsomaan Miika Juntusen paljon kehuttua Oulun Palloseuraa ihan ehdasti livenä. Tällä kaudella kun ei ole tullut nähtyä matsin matsia divaripalloa, niin ei siinä vaimolla ollut juuri nokan koputtamista.

Seinäjoki on hieno kaupunki. Se tunnetaan tangosta ja pesäpallosta, mutta on siellä aina ollut myös loistava jalkapallokulttuuri. Itselleni Seinäjoen keskuskenttä on speciaali sen vuoksi, että tein siellä 16-vuotiaana keskenkasvuisena kakarana heti ensimmäisessä edustusjoukkueen vierasottelussani maalin 7.minuutin kohdalla. Tuo maali jäikin sitten ainoaksi vakiokupongilla ja Kakkosen tasolla, mutta edelleen muistelen sitä lämpimästi, syystäkin.

Toinen loistava syy matkustaa tänään pendolinolla Pohjanmaalle on se että siellä kohtaa kaksi suomalaisittain erikoista seuraa. Molemmat ovat nimittäin viimeisen päälle hyvin hoidettuja ja vakavaraisia seuroja, joilla on ammattimainen organisaatio ja talous kunnossa. Kun asiat on kunnossa, mahdollistaa se myös kunnianhimoissen tavoitteen asettelun. Nostan hattua molemmille tasapuolisesti.

Tässä vaiheessa on tietysti hyvä myöntää, että aivan puolueeton silminnäkijä en ole. Olen seurannut aktiivisesti Miika Juntusen toimintaa jo vuosien ajan. Vuodesta 1997 lähtien olen ollut intohimoinen Miikan fanipoika ja edelleen TPV:n nousu syksyllä 1998 on mielestäni yksi suomalaisen jalkapallohistorian kovimpia saavutuksia. Nyt Miika tekee uutta jalkapallohistoriaa johtamalla kivitalon kokoisella egollaan Oulun Palloseuraa. Mikäs sen parempaa, kun kateelliset kaakattaa ja karavaani kulkee.

Yksi mielenkiinnon aiheista tänään on myös seinäjokelainen jalkapallokulttuuri. Klopit on käsittääkseni yksi Suomen parhaiten hoidetuimmista ja suurimmista kannattajaryhmistä, jonka arvostus kannattajapiireissä on aina ollut hyvin korkealla. Saa nähdä minkälaiseen menoon tänään yltyvät. Huhujen mukaan Klopeilla matsin jälkeen saunailta. Muistuttaisin, että Klopit ei suinkaan ole mikään tähdenlento seinäjokelaisessa urheilukulttuurissa. Kun 90-luvun loppupuolella aloittelin tätä elämäntapaa, niin silloin TP-Seinäjoen Orange Army oli ainut laatuaan Suomessa.

Vaikka panosta ei ottelussa olekaan, niin silti tunnetta riittää. Täytyy hämmästellä Palloliiton päätöksiä kitkeä liigakarsinnat Suomesta. Ne ovat aina olleet Suomen cupin finaalin lisäksi kauden todellinen kliimaksi. No, nyt mennään tällä sapluunalla ja seurataan mitä Keith Armstrong ja Simo Valakari saavat kehiteltyä Miika Juntusen ja Luiz Antonion lippulaivan päänmenoksi.

Kippis :tuoppi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti