keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Huippufutista Boriksen mitalla liputtaa Spartakin UCL-mestaruutta

Huippufutista Boriksen mitalla blogin suvereeni jalkapalloasiantuntija Boris Runqvist uskoo, että UEFA Champions Leaguen mestaruus ei kaudella 2012-2013 mene espanjalaiselle eikä englantilaiselle joukkueelle. 

Runqvist nostaa mestarisuosikiksi venäläisseuran, joka on aivan liian kauan alisuorittanut Euroopan kentillä.
- Tänä vuonna on Spartak Moskovan aika, Runqvist julistaa haastattelussa.

Spartak aloittaa Mestarien liigan pelinsä keskiviikkona vieraissa pahimmassa mahdollisessa paikassa katalonialaista FC Barcelonaa vastaan. Länsimediassa ei juurikaan mahdollisuuksia Spartakille anneta ja vedonlyöntitoimistot tykittävät yli 20 kertoimia Spartakin voitosta. Runqvist kuitenkin tyrmää länsimedian asiantuntemuksen.
-Valehtelisin, jos sanoisin Barcelonan olevan suosikki tässä matsissa. Spartak on Venäjän suosituin urheilubrändi ja sitä se on ollut jo Neuvostoliiton ajoista asti. Rahaa venäläisessä jalkapallossa liikkuu enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Spartakilla ei ole mitään syytä lähteä alistumaan etukäteen Barcalle, päinvastoin.

Vaikka Zenit otti eilen kunnola kuokkaansa keskinkertaista Malagaa vastaan vieraissa, ei Runqvist usko, että Spartak sortuisi samanlaiseen amatöörimäiseen ilmeeseen.
-Zenitilta en ole nähtynyt yhtään hyvää europeliä sitten Uefa Cupin voiton 2008. Vaikka rahaa taas hassattiin 100 miljoonaa euroa uusiin pelaajiin, niin jotenkin vaan zenitläinen karäktääri ei europeleihin sovellu vaan sieltä nähdään aivan uskomattomia pupelluksia harva se päivä. Nythän Zenit on häpäissyt itsensä myös Venäjän liigassa häviämällä kotonaan tsetseeneille. Ei helvetti sentään! Spartak pääkaupungin seurana on pystynyt mentaalisesti tasapainoisiin suorituksiin Euroopassa, oli materiaali mikä hyvänsä.

Blogin asiantuntijan kommenteissa lepää totuuden siemen. On myös totta, että samoin kuin Zenit, myös Moskovan ylpeys on vahvistunut selvästi viime kaudesta.
-Kim Kälsström oli loistava kaappaus keskikentälle. Samoin Romulo Vasco Da Gamasta on aivan fantastinen pelaaja. Boca Juniorsista isolla rahalla kaapattu Issauralde on tuonut puolustukseen aivan uudenlaista pitävyyttä ja varmuutta, joka aiemmin on moskovalaisilta puuttunut ja estänyt suuremman euromenestyksen syntymisen. Tänään Barca on loistava mittari nimenomaan puolustuksen pitävyyden testaamiseksi. Maalilla Dykan on tämän hetken eurooppalainen ykkösmaalivahti. En näe yhtään syytä, miksi Spartak tänään maalin päästäisi.

Runqvist paaluttaa, että sinisilmäisen Barca-pallon tehot nähtiin jo viime kaudella. Pelikirja on auttamatta vanhentunut. Näihin faktoihin vedoten Huippufutista Boriksen mitalla veikkaa ottelun lopputulokseksi 0-1 tai 0-2 vierasvoittoa. 

Unohtakaa Messit ja Xavit. Nyt on venäläisen jalkapallon riemukauden aika. Tämän jälkeen kaikki Euroopassa tuntevat sensaation nimeltä Spartak.

AVAUSKOKOONPANOT:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti