keskiviikko 1. elokuuta 2012

Turpasauna Glasgow`ssa

Tänään tulee ruma selkäsauna Glasgow´ssa, niin se vaan on. HJK:lla ei tule olemaan minkäänlaista saumaa entisistä gloorian ajoista heikentyneen ja nykyään varsin keskinkertaisen Celticin kyydityksessä. Itse laitoin tulosvetoon 4-0 ja 5-0, eivätkä nuo luvut välttämättä edes riitä. Tasoero on jopa kovempi kuin HJK:n ja KR:n välillä. Tuosta otteluparistahan Klubi meni jatkoon murskaluvuin 9-1.

HJK:lle tilanne on nolo. Se tienasi viime kauden europeleistään muhkeamman potin kuin Championsliigassa syksyllä 1998. Silti se unohti vahvistaa joukkuetta talvella ja konttaa nyt jopa Veikkausliigan tasoisessa amatöörisarjassa Jaroja, Honkia ja Maarianhaminoita vastaan. Puhumattakaan Turun Interistä. Nykyinen HJK on suorastaan luokaton, jos katsotaan sen pelaajamateriaalia. Varsinkin nurmella HJK on kontannut ja kovaa. Muovikenttien ulkopuolella HJK:lla on tämän kauden liigassa vain kaksi voittoa kahdeksasta ottelusta. Kai siellä Glasgow´ssakin oikea nurmi on?

Viimeksi kun HJK pääsi lohkovaiheeseen, oli sillä Jerevanissa karsintapelissä mukanaan oma kokki ja matka tehtiin omalla charter-lennolla. Nyt HJK matkustaa Glasgow´hun reittilennoilla ja vieläpä kahdessa eri ryhmässä kuin juniorijoukkue konsanaan. Mahtaa olla kivaa. Olisi hauska tietää, miten HJK aikoo sijoittaa pihistelemällä säästyneet varat? Naurettavaa pelleilyä ja väärää säästämistä, jos minulta kysytään.

Tottakai toivon, että HJK pystyisi tänään venymään vaikkapa maalittomaan tasuriin tai edes pieneen tappioon. Tällä kertaa odotukset ovat kuitenkin täysin olemattomat verrattuna normaaliin johtuen juuri materiaalin heikentymisestä. Nämä Schüllerit, Perovuot, Kansikkaat ja muut eurokentille kuulumattomat mitättömyydet tulevat häpäisemään HJK:n nimen. Tällä materiaalilla jopa Antti Muurisen nimi tullaan vetämään lokaan. Se on hirvittävä katastrofi.

Jos HJK:lla olisi viime kauden tasoinen joukkue, uskoisin jatkopaikkaan. Heikentynyttä Celticiä vastaan HJK:lla olisi ollut fantastinen mahdollisuus mennä lohkovaiheeseen. Siitäkin huolimatta HJK olisi ollut suuri altavastaaja. Gelsenkirchen 1-6, Zagreb 0-2, Belgrad 0-3, Istanbul 0-2. Näistä vierastuloksista voi päätellä, että hyvälläkin joukkueella kyyti on huippujoukkueita vastaan kylmää. Nykyisellä pelleilyjoukkueella on turha edes unelmoida murskatappion välttämistä. HJK saa, mitä se talvella on tilannut.

Kiitti vit*sti Saarnio!

Ennen Glasgow´ssa tapahtuvaa rumaa ja surullista raiskausta on hyvä ajatella positiivisesti ja palata vielä Islannin kauniisiin muistoihin. Tässä jatko-osa BR-TV:n videoreportaasiin:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti