keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Reykjavikin aamu ja maapisteet


 Täällä Reykjavik ja voiton jälkeinen aamu. HJK teki sen mitä oli tullut hakemaan: maapisteet. Kello on nyt rapiat puoli yhdeksän paikallisaikaa ja jostain syystä olo on ihan pirteä. Kohta pitäisi siis suunnata jonnekin aamupalalle.

Eilinen oli loppujen lopuksi hieno päivä. KR:n ottelutapahtuma oli sykähdyttävä kokemus ihmisineen ja puitteineen. Katsomossa HJK chäntit raikasivat radioon asti, klubitalossa oli hyvä tunnelma ja Reykjavikin whitetrash-lähiön nuhjuinen tunnelma toi oman mausteensa soppaan.
 
Pelin jälkeen suuntasin n.15 klubikannattajan kanssa stadionin viereiseen paikalliseen kauppakeskukseen, jonka alakerrasta löytyi KR:n oma viihtyisä pubi. Myös muutama paikallinen oli eksynyt paikalle. Olikin mukava jutella ja vaihtaa mielipiteitä kaikesta islantilaisesta elämästä ja filosofiasta. Lisäksi KR:n pelaajat kävivät hakemassa sopimukseen kuuluvat take away-kebunsa.

Illan päätteeksi siirryimme cäbeilla keskustan Celtic-cross irkkupubiin, jossa oli hehkeä tunnelma celtik-huiveineen. Tapasin muuten paikanpäällä päivystäneen Hesarin toimittajan Jope Satraattolan sattumalta pubin terassilla (molemmat bränvin-linjalla, se tarkennettakoon). Olen aina ajatellut, että työnsä puolesta julkisuuteen päätyneiden henkilöiden häiriköinti juttusille hankkiutumalla on noloa, mutta Brittifutista-case kiinnosti niin paljon että tein poikkeuksen.
 
Aamulla kun tänään heräsin  on tullut mietittyä Islannin hienoutta. Esim. Satraattolan nykyisessä asuinmaassa Satraattolan vastuuasemaan verrattavassa roolissa oleva kaveri on kaukaista eliittiä, jota kadunmies (tai kaltaiseni toimittaja) ei voi jututtaa. Islannissa voi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti