maanantai 16. heinäkuuta 2012

KR Reykjavik harjoitteli Soneralla(PART 2)

Kesätoimittajamme(DE3) oli paikalla, kun HJK:n eurovastustaja KR Reykjavik treenasi tänään Soneralla. Tässä tuore reportaasi ja video suoraan pääkallopaikalta:

Huippufutista Boriksen mitalla –blogin kesätoimittaja sai iltapäivästä blogin toimituksesta toimeksiannon mennä seuraamaan huomenna pelattavaan HJK – KR Reykjavik otteluun valmistavia harjoituksia vierasjoukkueen osalta. Mikä olisikaan mukavampi tapa viettää maanantai-iltaa ennen kiimaista matsipäivää kuin scouttailla tulevaa vastustajaa Sonera Stadionin aidan takaa?

Saavuin HJK:n kotistadionin ulkopuolelle vähän ennen kello kuutta, jolloin ilmassa ei vielä ollut sen suurempaa jalkapallojuhlan tuntua. Ainoa kesästä muistuttava asia oli etuliite blogin toimittajan tittelin edessä, vettä tuli kuin Ester Arildsdotterin perseestä ja lämpöasteita oli rapiat 15. Islantilaisvieraamme pääsisivät siis nauttimaan varsin kotoisista olosuhteista heinäkuisen Helsingin illassa. Pari muutakin kiinnostunutta toimittajaa seisoskeli stadionin lipan alla odottamassa islantilaisen joukkueen saapumista treenikentälle. Kiertelin varovaisesti stadionin ympärillä etsmässä sopivaa kuvauspaikkaa ja palatessani takaisin pukukoppien oville huomasin, että medialle oli avattu ovi pääkatsomoon. Ravintolan ovella seisoskellut turvamies kuitenkin totesi, ettei paikalle ole mitään asiaa ilman pressikorttia.
Kolmen vartin pitkältä tuntuneen odottelun jälkeen Urheilukadulle kaarsi Saharan päädystä (nyk. Peri-kenttä) Kovanen-bussi, joka kostautui epäilysteni mukaisesti KR:n kulkuneuvoksi. Bussi ajoi suoraan pukuhuoneen eteen, mutta onnistuin kuitenkin taltioimaan videolle pelaajien siirtymisen pukuhuoneeseen. Huomionarvoista oli se, että kaikilla oli jo valmiiksi treenikamppeet päällä ja joillain jopa nappulakengät jalassa. Melkoisen epäammattimaista touhua.
Pelaajien siirryttyä stadionin uumeniin, päätin, että on aika siirtyä otollisemmille kuvauspaikoille. Pääsin parahiksi pääkatsomon ja eteläpäädyn välisen aidan taakse, kun islantilaisjoukkueen taustahenkilöt tulivat ottamaan tuntumaa heille selvästi vieraaseen tekonurmeen. Pelaajat seurasivat melko pian perästä ja tuntuivat ottavan kummallisen alustan nopeasti omakseen. KR:n lämmittelykin oli löysähköä potkiskelua ringissä höystettynä noin viiden minuutin juoksuosuudella. Joukkueen mukana pyöri myös noin kymmenkesäinen pullea poika joka temppuili nurmella muiden pelaajien keskellä. Näkisittekö tälläisen olevan mahdollista jonkin oikean jalkapallojoukkueen, kuten vaikka HJK:n tärkeissä valmistavissa harjoituksissa?

Islantilaisten puppeleiden potkiskelu ei ollut kovin mielenkiintoista seurattavaa, joten lähdin etsimään vaihtoehtoisia kuvakulmia stadioinin muista nurkista. Olympiastadionin nurkassa minua odottikin epämiellyttävä yllätys, kun HJK:n otteluissa Paristo Oy:n esimiesasemassa toimiva järjestyksenvalvoja vahti stadionia ja sen ympäristöä haukankatseellaan. Blogillamme ja ko. turvafirman yhteistyössä on aiemmin ollut pieniä ongelmia ja katsoin parhaaksi poistua paikalta vähin äänin. Jäähallin nurkalta potkiskelu näytti ihan yhtä hirveältä kuin aiemminkin ja lähdin ajankulukseni tallustelemaan takaisin alkuasetelmiin.

Juuri kun olin saapumassa vahtipaikalleni eteläisen sisäänkäynnin edustalle, HJK:n urheilutoimenjohtaja Tuomo Saarnio kaarsi paikalle uudenkarhealla BMW-merkkisellä autollaan, 45 minuuttia harjoitusten alkamisen jälkeen. Uskomatonta. Saarnio on saanut kannattajilta melkoisen määrän lokaa niskaansa tämän kauden aikana, eikä suotta, jos miehen omistautuminen työlleen on tosiaan näin huonolla mallilla.

KR aloitti treenien lopulla pelin kahdeksalla kahdeksaa vastaan. HJK:n kakkosvalmentaja Juho Rantala kuvaili vastustajaa näkemiensä otteluiden perusteella urheilulliseksi, kurinalaiseksi ja hyvähenkiseksi. Lyhyen loppupelin perusteella blogimme on valmis allekirjoittamaan Jallun ajatukset. KR:n pelaajat vaikuttivat melko fyysisiltä ja isokokoisilta. Hyökkäyksessä numerolla 8 pelannut Baldur Sigurðsson viimeisteli harjoituksissa hyvällä prosentilla ja jätti ehkä parhaan kuvan itsestään. Lisäksi keskikentällä hääri joku JJK:n pelaajan näköinen pitkätukka, jonka henkilöllisyydestä blogimme ei ole aivan varma. Varmaa on kuitenkin, että tämä salaperäinen kaveri antoi hyviä syöttiä ja vaarallisen oloisia keskityksiä hyökkäävän keskikenttämiehen paikallaan. Pitäkää varanne, Klubi-alakerta!

Pelin jälkeen islantilaiset potkivat palloa rivissä kilpaa maalin ylärimaan kymmenisen minuuttia ja vetäytyivät sitten pikkuhiljaa takaisin pukuhuoneeseen. Yksien harjoituksien perusteella, arvioisin, että HJK lähtee ottelupariin selkeänä suosikkina ja sillä pitäisi olla kaikki mahdollisuudet ratkaista homma jo huomisessa ottelussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti