tiistai 24. huhtikuuta 2012

Chelskille kaikkien aikojen selkäsauna luvassa

Viime viikolla olin aika yllättättynyt siitä uhosta, minkä Chelsean onnekas UCL-välierän kotivoitto tämän hetken maailman parasta seurajoukkuetta vastaan sai aikaan brittijalkapalloa sympatiseeravissa ns. "mieshuorissa". Rinta rottingilla ilman minkäänlaista itsekritiikkiä hehkutettiin mukamas suurta voittoa, vaikka se kuuluisa sokea reettakin näki kumpi joukkueista oli parempi.

Barcelona hallitsi pelitapahtumia mielin määrin ja olisi voinut voittaa jopa 5-0. Uskomattomasti maailman parhaan seurajoukkueen tähdet kuitenkin olivat huolimattomia ja tuhlasivat avopaikkoja lähes liukuhihnalta. Ilmeisesti ajatukset olivat jo viikonlopun El Classicossa, mitenkään muuten tuota epäonnista tappiota on vaikea selittää. Lopulta entinen suurpelaaja Didier Drogba tuikkasi kotijoukkueen ainoan paikan sisään ja Nou Campille lähdetään siis englantilaisten 1-0 johdossa.

Olin aika häpnadilla lyöty siitä, kuinka umpisurkeaa peliä Englannin johtava lippulaiva kotikentällään esitti. Muut englantilaisethan ovat jo aikoja sitten tippuneet jatkosta, joten venäläisrosvo Abramovitshin rahoilla porskuttava Chelski tavallaan joutuu kantamaan vastuuta koko saaren kunniasta tällä hetkellä. Peliesitys kotiareenalla oli kuitenkin kaikkea muuta kuin kunniallinen: se oli jotain todella naurettavaa. Varsinkin kun Chelsea pelasi kotiottelunsa postimerkin kokoisella Stamford Bridgellä, olisi odottanut, että kotiedusta olisi saatu paljon enemmän irti.

Vaikka Chelskin kaltaisella ökyseuralla on laittaa kehiin melkein kaksi kentällistä kovapalkkaisia taitavia miljönäärejä, niin pelitapa oli kuin suoraan Richard Möller-Nielsenin 90-luvun Suomen maajoukkueelta kopioitu. Se oli amatöörimäista rimpuilua ja pelkkää sumputusta. Barcelonaan verrattuna pelaajien kosketus palloon oli mallia betoni. Kaikki vaarallisimmat "hyökkäykset" alustettiin puolesta kentästä lähteneillä sivurajaheitoilla rangaistusalueen sisään. Loppujen lopuksi edes näitä palloja ei kotijoukkue voitanut. Mistään pallokontrollista ei siis ollut tietoakaan. Vaikka vastassa oli Barcelona, ei silti kotijoukkueen pitäisi lähteä ammattilaistasolla nöyryyttämään itseään tuolla tavalla.

Tiedossa oli, että Barcelonaa vastaan olisi pitänyt lähteä hyökkäämään voimakkaan rohkeasti ja itsevarmasti. Vain 2-0 tai mielellään 3-0 voitto olisi pitänyt isäntien toiveet elossa. Muut tulokset ovat turhia. Nyt Barcelona sai puoli-ilmaiseksi sen mitä se oli lähtenyt hakemaan: kohtuullisen tuloksen Stamford Bridgeltä ja näin ollen hyvät asetelmat kotiotteluun. Ja kaikki tämä vieläpä pelaamalla kauden huonoin ottelu.

On tietenkin ikävää olla vahingoniloinen, mutta silti tänä iltana voi pokka paikoin pettää, kun katselee YLE:n suorassa lähetyksessä Barcelonaan matkustaneita kännisiä brittifaneja ja heidän kokemaansa katalonialaista saunaa. Päälöylynheittäjänä toimii tietenkin tämän hetken maailman paras pelaaja Leo Messi, jolla on nyt tilaa ja aikaa temmeltää, sillä Nou Camp on tunnettu yhtenä eurooppalaisen jalkapallon kookkaimista ja leveimmistä kentistä. Sumputtaminen ei siis enää tällä kertaa tule onnistumaan. Kuten Kuningas Jari Litmanen blogissaan vitsaili, kolmikerroksista bussia ei vielä ole keksitty. Chelsean kokema ruma murskatappio tulee kertomaan englantilaisen jalkapallon todellisen tilan. Englantilainen imperiumi tulee luhistumaan lopullisesti ja se myös osoittaa sen, missä maassa pelataan tämän hetken kovinta pääsarjaa.

Viikonloppuna fasistiseura Real Madridille kärsitty yllättävä kotitappio tarkoitti Espanjan mestaruuden lopullista menettämistä. Se sisuunnuttaa maailman parhaan seurajoukkueen pelaajia entisestään ja heillä on nyt velvollisuus korvata Katalonian kansalle aiheuttamansa kärsimykset. Katalonialle ei riitä mikään muu kuin totaalinen teurastus tänä iltana. HJK:n kesällä tekemä ennätys Mestarien liigan suurimmasta voitosta (10-0) uhkaa nyt siirtyä historiaan. Blogimme suosittaa tulosvetoon 11-0 ja 12-0 tuloksia. Kannattaa laittaa lotto vetämään. Englantilainen jalkapallo tantuu lopullisesti keski-ajalle.1 kommentti: