maanantai 23. huhtikuuta 2012

Arkistön kätköistä, osa 2: Tampu in Memoriam

Viikonloppuna tehtiin suomalaista jalkapallohistoriaa, kun jo kerran kuopattu Tampere United palasi taas miesten sarjoihin pelaamaan. Kyseessä on siis kannattajien oma projekti ja työnimi TAMU-K, joka pelasi historiansa ensimmäisen virallisen ottelun. Vaikka aina Tampua olen intohimoisesti vihannut, vittuillut Tampuriinille ja Sinikaartille ja minulta on jopa kerran potkittu hampaat sisään sen ultrakannattajien toimesta, niin silti tämä paluu parrasvaloihin lämmittää aidosti sydäntäni.

Ilmeisesti suhteeni Tampuun on todellinen viha/rakkaus-suhde, kun se saa aikaan tällaista mielenkiintoista värinää sisälläni. Tampulla on aina ollut todella hienot ja fanaattiset kannattajat, jotka eivät tälläkään kertaa hyljänneet seuraansa vaikka se jo kerran sarjoista suljettiin ja konkurssiin pakotettiin. Vaikka utopistiselta se tällä hetkellä kuulostaakin, niin toivon, että Tampu jonain päivänä palaa huipputasolle.

Kaikista mahtavinta Tamu-K:n meiningissä on sen yhteisöllisyys. Tuosta yhteisöllisyydestä puhui ensimmäisen virallisen pelin jälkeen Tamu-K:N valmentaja Pettinen Styntty TV:n haastattelussa. Kylmät väreethän tässä tulee, kun kuuntelee näitä viisaita hienoja sanoja. Toivotan kaikkea hyvää TAMU-K:n projektille, joka on suomalaisen jalkapallokulttuurin edistyksellisin ilmentymä. Vaikka suuressa mittakaavassa tamperelaiset eivät koskaan lämmenneet Tampulle, ei se silti menoa haittaa. Sinikaartin uskollisille ja mahtaville kannattajille TAMU-K on suuri elämäntapa. Lisää tätä!

Tampun paluun kunniaksi päätin herkistellä arkistoista löytyneillä vanhoilla kuvilla vuosien varrelta. Olkaapa hyvät.TamU-Jazz keväällä 2000.


TamU-HJK keväällä 2000.


TamU-Jazz keväällä 2001.


Tampere United oli alusta alkaen Tampereen Valkoisen Talon oma kabinettiprojekti.


Antti "Ato" Pohja intoutui esittelemään rintakarvojaan Tillikan mestaruusjuhlissa. Pöytäseurana "Heppa" Hevonkorpi.


Mestaruuden kummisetä, kaavoitusjohtaja Jyrki "Camorra" Laiho.


Aloitteleva sosiopaatti, eikun siis sosiologi, ripusti Tampun mestaruusjuhlissa HJK:n huivin pyttyyn ja sai turpaansa.


Ville Lehtinen, Mansen Kuningas!


Tampuriinikin sai juoda siideriä ja juhlia kultaa.


Syksyn 2001 cup-juna pysähtyi Toijalaan. Hesassa oli kenttä jäässä.


Anti-Tampu organisoitui Cupin finaaliin tekemällä oman bandiksen.


Iloinen hetki Tammelassa. Atlantis voitti jatkoajalla Tampun Suomen Cupin finaalissa 2001.Europelit alkoivat Tammelassa. Vastassa Pjunik Jerevan ja Angel Cisterna.


Pjunikin koutsi Oscar López ennen matsia.


Armenialaisia Tammelassa.


Patu Salmela antaa vaparin.


Eurohuumaa täydessä Tammelassa. Huomaa juuri asennetut jäähallin punaiset kuppituolit.


Jari Niemi ajettiin kylmäksi.


Kuoppala vastaan Pjunikin afrovahvistus.


Soihtu viskattiin kentälle, kun peli oli 0-4 lukemissa.


Sveitsin Nyonissä luettiin myöhemmin sakkotuomio Mansen Muoville tämän tapauksen johdosta.


Pieni mutta pippurinen Sinikaarti Tampun Intertoto-cupin ottelussa Ratinassa.


Tamu-Ceauhlaul ja soihdut ja savut syttyivät.Järkkäri oli hereillä ja pisti savukikkailijat kuriin.Nyt lähritte lusimaan!


Sinikaartille esaa ja pekkaa!


Poliisi aja sinisellä autolla uuaa...


Tamu jatkoi taistelua episodin jälkeen ja otti tärkeän voiton romanialaisista.


Mikko Kaven oli kentän hahmo.


Ottelulippu.Tamu sai seuraavaksi vieraita Montenegrosta.


Sutjeska saapuu Tammelaan suoraan Rosendahlista.


Sutjeskan urhea joukkue taisteli raivotasurin Tampereella, mutta sekään ei riittänyt.


Kovaa peliä Tammelassa.


Kroatian Cibalia Vinkovci jäi historiaan Tampun tappajana.


Sinikaartin banderolli Myllykoskella.


Pikilinna toimi TPV.n mestaruuden tyyssijana 90-luvulla, mutta siitä muodostui myös tamulaisten kantakapakka.


Sakilaisten repputifo Ratinassa oli yksi 2006 kauden puhutuimmista tapahtumista, joka kuvasi hyvin seurojen kannattajien välistä vastakkain asettelua.
Sic transit gloria mundi.


------------------
Heitetäänpä tähän loppuun vielä kommenttia viime torstain TPS-HJK-ottelusta. Matka Paavo Nurmen stadionille oli erittäin miellyttävä kokemus ja Sonskun nakkimuki-jonossa lusitut vartit olivat enää haalea muisto. Paavo Nurmella fasiliteetit ovat todellakin kunnossa. 4 euroa kahdesta Camping-makkarasta ei ollut mielestäni mikään riistohinta. Sinappi oli hyvää ja makkarat sopivan rapeita. Ja lämpimiä. Aidalla eristetyssä rauhallisessa ja viihtyisässä anniskelukarsinassa nautitut 5 euron kylmät Tuborgit ilman jonotusta tekivät tehtävänsä lämpimänä päivänä.

Tällainen laaja 13 000 hengen stadion alue 3000 katsojan liigapelissä saa aikaan suomalaiseen makuun sopivan väljän tunnelman. WC:ssä asiointi oli siistiä ja se tapahtui mukavasti jonottamatta. Pääkatsomon yläkatsomosta näkymä kentälle oli aivan loistava. Toiselle jaksolle siirryin norkoilemaan aurinkokatsomon kaarteeseen, eikä sielläkään suurempia puutteita näkyvyydessä ollut havaittavissa. Tunnelma stadionilla oli ihan tyydyttävä, kiitos siitä Tepsin seeproille ja HJK:n Forzalle.

Harmillisesti onnistuin tuhoamaan kamerani sisällön, enkä nyt pysty teille tarjoamaan mehukasta koostetta matsista. Onnistuin taltioimaan lähes kokonaisuudessaan Seeprojen lipunryöstön, joka tosin onneksi on nähtävillä myös TPS-tv:ssä. Potuttaa todella paljon mehukkaan kuvareportaasin totaalinen hukkaaminen. Alkoholilla ei tosin ollut tällä kertaa osuutta asiaan.

P.S. Tänään reportterimme suuntaa taas Sonskulle testaamaan uusia ravintolapalveluita ja gloryhunttaamaan egyptiläisen ihmemiehen debyyttiotteita. Over and out.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti