keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Sexyä tarjolla

Ruokatunnilla kävin dallaamassa auringossa kylpevässä Taka-Töölössä. Vieno tuuli leijutti katupölyä mukavasti sieraimiin ja maa tuoksui eroottiselle. Yhtäkkiä Päivärinnankadulla minua vastaan käveli tuttu hahmo päädyn kannattajakatsomosta ja huikkasi: "Moi. Kai oot tulossa illalla matsiin?" "Tottakai", vastasin. Tapaus hymyilytti minua ja pisti jälleen kerran miettimään kuinka ihmeellistä aikaa tämä jokakeväinen kaudenodotuskiima oikein onkaan. Valitettavasti vielä rapiat kolme viikkoa pitäisi odotella sen kaikkein hienoimman ja tärkeimmän sarjakauden alkuun.

Kaikkein kärkkäimmät kauden odottelijat saavat tänään balsamia haavoihinsa, kun HJK pelaa ensimmäisen ulkoilmapelinsä kotiyleisön edessä tuulisella, tutulla ja niin rakkaalla Sonskulla. Vaikka kyseessä onkin vain keinotekoisesti kyhätty ja ilman kilpailullista panosta pelattava Liigacup ja sen puolivälierä KuPSia vastaan, on ilmassa silti suuren odotuksen makua. Viime syksynä HJK:n unohtumaton "sexyfootball"-kausi päättyi mestaruuteen kotistadionille ja nyt paluu sinne 4,5 kuukauden odottelun jälkeen on aina suuri asia kannattajalle.

Nyt 4,5 kuukautta myöhemmin tuosta paljon puhutusta "sexy footballista" ei ole juurikaan tietoa. Parhaat pelaajat on myyty pois, Litmanen ja Riihilahti lopettaneet, harjoituskaudella Klubin pelillinen anti on ollut uskomattoman vaisua, eikä superscoutti Tuomo Saarnio ole saanut vielä värvättyä kaivattuja kalliita supervahvistuksia. Toivossa on kuitenkin hyvä elää. Ainakaan pikkurahasta ei nyt ole puutetta.

Vaikka Liigacupissa pataan on tullut niin Hongalta kuin MYPAltakin, eikä se Okkonen keskikentän kuninkaana vieläkään vakuuta, ei klubilaisten kannata vaipua turhaan synkkyyteen. Liigacupissa pelataan aina tukkoisilla jaloilla ja tehdään kaikenkarvaisia kokeiluja. Näissä peleissä pärjääminen ei vielä korreloi kesän tulosten kanssa. Positiivistahan on, että nuoret ovat taas saaneet paljon peliaikaa. Niin Kastriot Kastrati kuin Joel Pohjanpalo ovat päässeet iskemään talven peleissä maaleja. Varsinkin Jolleen sinivalkoisen seurajohdon usko on kova. Ehkä jopa kovempi kuin kannattajilla. Voisiko olla niin, että elokuussa rikotaan taas siirtoennätyksiä?

Viime aikojen kuumin nimi on ollut Turkin leirillä testattavana ollut egyptiläinen kärkipelaaja Sherif Ashraf. 25-vuotias teki maaliin harjoituspelissä ja vakuutti treeneissä niin paljon, että Klubi haluaisi pitää miehen. Koska Egyptin liiga on tauolla, on hyvinkin todennäköistä, että pelaajaoikeudet omistava El Gouna suostuu Klubin tarjoukseen. Siirron onnistuessa Ashrafista tulisi yksi kovamaineisimmista pelaajista jalkapalloliigassa, sillä hänen seurahistoriastaan löytyy sellaiset suuruudet kuin SC Zamalek ja myyttinen Al Ahly. Tämän illan pelissä KuPSia vastaan Ashrafia ei vielä ilmeisesti nähdä, valitettavasti.

Periaatteessa Klubin kuntokäyrä näyttäisi olevan ylöspäin. Turkin leirillä oli jo pari hyvää tulosta: tasurit BATEa ja Stal Alchevskia vastaan olivat positiivisia yllätyksiä. Myös rumassa tappiossa Esbjergiä vastaan oli kuulemma ollut positiivinen peli-ilme. Tätä Mursu Muurisen tavaramerkiksi muodostunutta positiivisuutta Klubi kaipaa synkän talven jälkeen.

Tämän illan ottelussa mielenkiintoni kohdistuu varsinkin Hongasta kaapattuihin Rasmus Schülleriin(Toim.Huom. Onko edes pelikunnossa?) ja Demba Savageen. Olisi perin toivottavaa, että suurella kohulla seuraan liittyneet pelaajat näyttäisivät jo tässä vaiheessa kautta olevansa siirtosummiensa arvoisia vahvistuksia. Sitä tarvitaan, sillä viime vuonna näihin samoihin aikoihin paljon valmiimman oloinen HJK pyöritteli samaista KuPSia ensimmäisessä Sonskun ulkopelissään Kuningas Litmasen johdolla. Tämän hetken HJK on vain kalpea muisto "sexyfootballia" pelanneesta nimekkäästä joukkueesta. Toisaalta uusia "nimiä" syntyy vain pelaamalla ja tänään on oiva paikka pelaajilla pelata itsensä kannattajien suosikeiksi. Voitto KuPSista hyvällä peli-ilmeellä rauhoittaisi vaativaa kotiyleisöä ja antaisi tärkeää itseluottamusta nuorille pelaajille ennen liigakauden alkua.

Lopuksi ilouutisia kaikille lukijoillemme. Kohureportteri Boris Runqvist on tänään lehtereillä Töölössä ja raportoi tapahtumista sexyfootball-LIVESEURANNASSA. Olkaa siis linjoilla iltapäivän aikana, kun paljon suosiota keränneet LIVESEURANNAT palaavat taas blogin tarjontaan. Raportointi Töölön juottoloista alkaa heti työpäivän päätyttyä kello 16.00.

linkki liveseurantaan: http://huippufutistaboriksenmitalla.blogspot.com/2012/03/liveseuranta-hjk-kups-liigacup.html

2 kommenttia: