lauantai 26. marraskuuta 2011

Kotkan megatähti jätti itsensä varjoon Ruhrin derbyssä

Teemu Pukki, tuo Suomen jalkapallon suurin toivo tällä hetkellä, pääsi taas maistelemaan Bundesliigan sykettä ja tällä kertaa vieläpä elämää suurempaan Ruhrin alueen derbyyn. Dortmundin Westfalenstadionilla huikeassa tunnelmassa pelatun ottelun Pukki aloitti vaihdossa, mutta 54.minuutilla päävalmentaja Huub Stevens päätti ottaa Pukin sisään.

Tuossa vaiheessa Schalke oli 0-1 tappiolla, joten Teemulle tarjottiin vapahtajan viittaa harteille. Sitä Teemu ei koskaan ottanut vaan tyytyi ujoon esitykseen laidallaan. Tuo uusi pelipaikka ei oikein vieläkään näytä "nuorukaiselle" istuvan vaan Teemu näyttää olevan edelleen eksyksissä. Mistä Teemu löytäisi laitapelaamisen nautinnon?

Teemu elää pallosta. Tänään Teemu ei sitä saanut. Osaksi omasta syystään, osaksi omaa syyttömyyttään. Dortmund pystyi varsin vaivattoman näköisesti hallitsemaan tapahtumia, eikä Schalke milloinkaan herännyt joukkueena pelaamaan. Dortmundin uskomaton hornankattila olisi toki voinut vetää veteläksi joukkueen kuin joukkueen. Ehkä jopa Barcelonalla olisi ollut kova työ viedä pisteet.

Negatiivista oli, että Pukista edelleen huokuu aivan liikaa agressiivisuuden puute ja pehmeys. Se näkyy liiallisena lönköttelynä, kun pitäisi juosta vastustajan iholle. Se näkyy tärkeissä puskutilanteissa, kun pitäisi taistella pallo omalle joukkueelle. Se näkyy terävyyden puutteena, kun pitäisi saada syötöt haltuun. Pahimmillaan päävalmentaja Steevens voi tulkita Teemun elekielen haluttomuudeksi ja silloin peliajan saaminen varmasti vaikeutuu.

En koskaan Veikkausliigan peleissä kiinnittänyt asiaan sen suurempaa huomioita, mutta Bundesliigassa Teemun ujous korostuu. Laitapelaajana Teemun pitäisi pyytää rohkeammin palloa jalkaan. Teemun ei pidä vähätellä itseään tai olla niin pirun vaatimaton, vaan ottaa rohkeammin roolia ja näyttää siltä, että uskoo itseensä. Jos ei se tunnu luonnolliselta, niin sitten pitää yrittää edes näytellä? Tällä hetkellä Teemun meno näyttää liikaa lammasmaiselta anteeksipyytelyltä kuin oikean staran elkeiltä. Olin huomaavinani, että myöskään pelikavereiden luotto Teemuun ei ollut tänään parasta mahdollista. Luottamus ansaitaan teoilla.

Kentän ulkopuolelta on toki aina helppo jeesustella ja esittää parannuksia. Uskoisin, että Kotkan megatähti tietää itse parhaiten missä mennään. Näihin edellä lueteltuihin asioihin on helppo Teemun itse kiinnittää huomiota ja petrata niissä. Uskon, että tulevaisuudessa nähdään röyhkeämpi, kovempi ja itsevarmempi Teemu Pukki. Elä unelmaasi täysillä, älä puolivaloilla.

1 kommentti:

  1. Moi!
    En löytänyt yhteystietojasi tästä blogista, joten lähestyn näin kommenttiosiossa. Eli minulla olisi sinulle eräs yhteistyöehdotus urheilublogeihin liittyen. Voisitko laittaa mulle mailiosoiteesi (vaikka s-postilla paavorossi(ät)gmail.com jos et halua sitä kaikkien nähtäville). Kerron sitten sähköpostitse enemmän :)

    VastaaPoista