keskiviikko 3. elokuuta 2011

HJK loisti Zagrebin illassa

HJK näytti epäilijöille, että se on täysin valmis Europa Liigan karsintaan. Tuli vastaan mikä joukkue tahansa, niin kaikki on mahdollista. Dinamo Zagreb voidaan kiistatta laskea Euroopan kärkijoukkueisiin ja sillä on mahdollisuus päästä pelaamaan Mestarien liigan lohkovaiheessa. HJK:lla siihen on vielä matkaa, mutta tämä ilta osoitti, että matka ei ole pitkä.

Ekalla jaksolla HJK osoitti kypsyyttä puolustamalla tiivisti ja kurinalaisesti. Dinamo ei saanut mitään aikaan. HJK sai jopa yhden loistopaikan mennä johtoon, mutta Sadikin kuti jäi voimattomaksi. Ville Wallen maalilla näytti aivan uudelta mieheltä ja oli varmempi kuin koskaan aikaiseimmin. Osittain tämän voi laskea puolustuksen hyvän sijoittumisen ja vetojen peittämisen piikkiin.

Toisella jaksolla pelin luonne ei juuri muuttunut. Dinamo piti palloa ja HJK kyttäsi vastaiskuja. Wallen oli maalilla rautaa ja esti pahimmat tilanteet torjunnoillaan ja vastaantuloillaan. Nema realisatzija.

Lopussa oli vielä Sorsalla tuhannen taalan paikka viedä Klubi johtoon, mutta veto painui hiukan ohi maalin. Klubi haki aktiivisesti maalia ja lopussa painostus kostautui, kun Dinamo pääsi iskemään voittomaaliin. Maalin, jolla ei loppujen lopuksi ollut merkitystä, eikä se himmentänyt Stadin ylpeyden pirteää esitystä maailmanluokan vastustajaa vastaan.

HJK sai sen, mitä oli tullut hakemaan: 90 minuuttia harjoittelua huippujoukkuetta vastaan. Tämän jälkeen HJK on valmiimpi kohtaaman sen joukkueen, joka arvotaan sitä vastaan perjantaina Nyonissa vastaan. HJK on valmis lohkovaiheeseen. Ja vaikka paikka ei vielä tänä vuonna ehkä aukeaisi, on aina seuraavana vuonna paremmat mahdollisuudet. HJK etenee lohkovaiheeseen hitaasti, mutta varmasti.

Tänä iltana voi olla ylpeä klubilainen. Kiitos HJK.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti