perjantai 26. elokuuta 2011

Ei ollut onnea matkassa

Eilinen näytelmä Veltins-areenalla oli huikeaa tunteiden vuoristorataa. Pukin loistavan tasoitusmaalin jälkeen moni varmasti kuvitteli, että HJK olisi jatkossa. Niin ei käynyt, vaan lohkovaihekiima vaihtui karvaaseen pettymykseen, kun Schalke odotetusti eteni lohkovaiheeseen konemaisella esityksellään.

HJK:lla olisi ollut hyvät saumat tehdä jotain todella suurta, mutta onni ei ollut heidän puolellaan. Kyproslaistuomarin viheltämät kaksi heppoista pilkkua tuntuu suomalaisnäkökulmasta täysin kohtuuttomalta. Kun Schalkella on yksi vahvimmista kotiyleisöistä Euroopassa, on ymmärrettävää, että myös tuomarit tuppaavat viheltää pelejä kotijoukkueen pussiin. Ja mitä olisikaan tapahtunut, jos HJK:lle olisi arvottu mikä tahansa muu joukkue vastaan. Jossiteltavaa jäi siis paljon näistä eurokarkeloista.

Eilinen tappio ja putoaminen ei kirvoita katkeruuden tunteita tai häpeää. HJK taisteli parhaan mahdollisen kykynsä mukaan ja teki sen tyylillä. Yksikään pelaaja ei sortunut totaalimunauksiin. Jokainen pelaaja taisteli arvokkaasti loppuun asti. Bensa loppui kesken, mutta käteen jäi kolme upeaa puoliaikaa Euroopan neljänneksi parasta seurajoukkuetta vastaan.

Mahdollisesti myöhemmin tulossa kuvamateriaalia Gelsenkirchenin tapahtumista, kun vaan Suomeen pääsen takaisin. Ukkonen jyrisee täällä Düsseldorfissa ja on aika suunnata kohti lentokenttää. Auf wiedersehen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti