keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Rahan perässä

Urheilulehden Timo Innanen jatkaa häiriköintiään Dawda Bah´n tapauksen osalta. Innasen mukaan Bah haluaisi jättää HJK:n jo ennen europelejä ja siirtyä siirtokorvauksella uuteen seuraan. HJK on siis "karmivan ongelman" edessä, mikäli Innasen tietoja on uskominen.

On vaikea sanoa onko huhuissa minkäänlaista perää. Internetin keskustelupalstoilla Dawdaa viedään Kiinaan, jossa maksetut palkat ovat aivan eri tasoa kuin Suomessa. Muutaman vuoden Kiinan pestillä Dawda Bah hankkisi perheelleen sellaista turvaa useammaksi vuodeksi ettei silloin HJK:n tuleva Euroopan kiertue paljoa mielessä paina. Nykyisellään Dawda tienannee HJK:ssa nelisen tonnia kuukaudessa, mutta Kiinan markkinoilla palkka voisi helposti jopa kymmenkertaistua.

HJK:n puheenjohtaja Ollis Lyytikäinen on väittänyt, ettei ketään myydä mihinkään ennen elokuuta. Se on täysin ymmärrettävää, sillä Uefan Mestarien liigan karsinta on melkoinen rahasampo köyhälle suomalaisseuralle.

Jo 2.karsintakierrokselle osallistumisesta Klubi saa messevät 200 000 euroa palkintorahaa. Bangorin voittamisesta ja siten etenemisestä 3.karsintakierrokselle irtoaisi vielä 130 000 euroa lisää. Sen jälkeen alkaakin sitten summat hipomaan pilviä. Ratkaisevalle play off-kierrokselle osallistujat saavat 2,1 miljoonan euron potin. Eteneminen lohkovaiheeseen toisi messevät 3,9 miljoonaa euroa ja lisäksi jokaisesta ottelusta 550 000 euroa. Lohkovaiheessa jokaisesta voitosta palkitaan 800 000 eurolla ja tasurista saa 400 000 euroa.

Ja vaikka Klubi ei jostain syystä Mestarien liigaan selviäisi, niin voittamalla 3.karsintakierroksen vastustajansa avautuisi paikka Europa Liigan lohkovaiheeseen. Tuossa kisassa tosin palkinnot ovat pienempiä, mutta sieltäkin kahisevaa olisi luvassa. Jokainen lohkovaiheen seura saa 640 000 euroa pelkästä osallistumisesta. Lisäksi jokainen voitettu ottelu toisi kassaan 120 000 euroa ja tasuri 60 000 euroa.

Näiden summien valossa Ollis Lyytikäisen kannattaa laskea tarkkaan millä hinnalla Dawda Bah kannattaa luovuttaa kiinalaisiin käsiin. Ainakin kannattaa katsoa ensin se (mahdollisen) 3.kierroksen arvonnan tulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti