tiistai 12. heinäkuuta 2011

Herkkusieniliigan karsinnat - missä näkyy?

Hesarin kuningasblogisti toveri Sunqvist kirjoitteli ihan aiheellisesti eilen blogissaan, että on se kumma kun suomalaisseuran UCL-esiintymiset ei samaa kilpailua televisioivaa suomalaista yleisradioyhtiötä kiinnosta. Samaa ihmettelen minä. Nämä pelit tulisi muutenkin olla kulttuuriministeriön listaamassa kansallisesti tärkeimpien urheilutapahtumien listalla. Ei taida vaan tapahtua meidän elinaikanamme.

Vallitsevasta epäkohdasta närkästyneenä hieman googlailin eri tv-yhtiöiden ohjelmalistoja ja selvittelin missä näitä karsintoja seurataan. Ihan tavatonta karsintojen vähättely ei kuitenkaan ole. Kaikkiin otteluihin en saanut selvyyttä, mutta hyvin yleisesti voi sanoa, että kulttuurimaat erottuvat edukseen:

Kotijoukkueen maassa näkyy(tai kuuluu):
Maribor-Dudelange: RTV2 Slovenia
Rosenborg-Breidablik: Viasat
Maccabi Haifa-Borac: YES Sport1
Dinamo Zagreb-Neftshi: HRT2
Bangor-HJK: S4C
Mogren Budva-Litex Lovech: TV CG2
Partizan-Shkendija: Radio Srbija1

Vierasjoukkueen maassa näkyy(tai kuuluu):
Shamrock-Rovers-Flora: Viker Raadio Estonia

Molempien joukkueiden maissa näkyy:
Skonto Riga-Wisla: LTV7 & Polsat
Sturm Graz-Videoton: ORF1 & DigiSport Hu
Slovan Bratislava-Tobol: Kazak TV, Slovensko TV2

Ei lähetystä/ei tiedossa:
Pjunik-Plzen
Valletta-Ekranas
Malmö-HB Torshavn
Zestafoni-Dacia
Skenderbeu-APOEL
Linfield-BATE

Olisi ollut ihan kiva, jos edes Viron tyyliin olisi Walesiin paikalle lähetetty vaikka vain radiotoimittaja. Suora lähetys Radio Suomeen tai edes suomenruotsalaisten radioon olisi tuskin maksanut kovin paljoa.

P.S. Olen sopinut paikalla olevien HJK:n kannattajien kanssa, että laittavat minulle liveseurantaa tekstiviesteillä. Iltapäivästä saattaa jo kuulua tunnelmia Rhylista. Ja jos peliä ei saada kusisen streamin kautta välitettyä Suomen kamaralle, niin lupaan tässä blogissa massiivisen liveseurannan paikanpäältä. Olkaapa siis valppaana. Boris Runqvist ei petä.

Linkki LIVESEURANTAAN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti