perjantai 3. kesäkuuta 2011

Tuleeko tänään jättiyllätys?

Maajoukkue palaa taas pienen tauon jälkeen tositoimiin, kun se tänään kohtaa Serra Vallessa piskuisen San Marinon, joka myös Euroopan surkeimpana maajoukkueena tunnetaan. Viime marraskuussa Suomi teki selvää hakkelusta pikkumaasta, mutta vasta kun Litti-pappa oli saatu kentälle kikkailemaan.

Erityisen mielenkiintoisen ottelusta tekee se fakta, että uusi päävalmentaja Mixu Paatelainen aloittaa urakkansa kylmiltään ilman yhtään harjoitusottelua takanaan. Tilanne ei ole helppo, varsinkin kun tästä pelistä on ainoa mahdollinen tulos voitto.

Media, kannattajat ja Palloliiton johto odottavat, että Suomi murskaa näytöstyyliin San Marinon. Lisäksi Mixun pelaajalista on vähintäänkin eriskummallinen. Sieltä löytyy nuorta ummikkoa (Alexander Ring), kokeneita yllätysnostoja (Sebastian Sorsa) ja kaiken järjen mukaan täysiä floppeja (Berat Sadik). Vaikka maajoukkuetta pitää tietysti yrittää tässä tilanteessa nuorentaa, tuntuu eräiden pelaajien valinta siltä, että nyt lähdetään takki auki kokeilemaan jotain aivan uutta.

Tässä vaiheessa lienee syytä kertoa, että San Marino ei suinkaan ole ollut mikään heittopussi kotonaan. Viimeisimmät kotiottelut ovat päättyneet seuraaviin tuloksiin:

SM - Moldova 0-2
SM - Hollanti 0-5
SM - Slovenia 0-3
SM - Pohjois-Irlanti 0-3
SM - Tsekki 0-3
SM - Slovakia 1-3
SM - Puola 0-2
SM - Slovakia 0-5
SM - Wales 1-2
SM - Tsekki 0-3

Tämän perusteella siis aivan turha lähteä unelmoimaan Suomen 10-0 rökälevoitosta. Mixun uudet pelisysteemikokeilut ja hatusta vedetyt pelaajat tuovat vielä lisää tuskaa maalien tekemiseen. Jos tästä pelistä saadaan hikinen 1-0 tai 2-0 voitto, niin nostan hattua uudelle päävalmentajalle. Oma pessimistinen ennakkotunnelma viittaa enemmänkin siihen, että nyt ollaan taas tekemässä Andorra-ottelun kaltaista puppelointia. Silloin Suomi nyhjäsi nolon tasapelin 84 000 asukkaan kääpiötä vastaan. Sattumalta myös silloin Suomella oli juuri valittu tuore päävalmentaja puikoissa, kun kokenut Jyrki Heliskoski puhalsi tuulta purjeisiin. Toivottavasti historia ei toista itseään.

Lopuksi täytyy vielä antaa kiitosta kaikille San Marinoon matkanneille sankareille. Vaikka nämä karsinnat on jo taputettu, niin maajoukkuetta ei ole hyljätty. Ruotsissa nähdäänkin sitten oikein kunnon saunameininki, kun Råsundan haltuun ottaa parituhatpäinen SMJK. Ainakin katsomon puolella suomalaisilla on suuret voiton mahdollisuudet. Toivottavasti Mixua ei vielä tiistaina olla huutamassa ulos ruorista...

---
Lukijoiden iloksi myös blogi lähtee Tukholmaan aistimaan tunnelmia ja raportoimaan tapahtumista. Pääkallopaikkana toimii Ariadnen hotlahuone eli toivottavasti saadaan langaton pelittämään. Pysykää kanavalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti