lauantai 11. kesäkuuta 2011

Tukholma pakettiin

Blogi palaa vielä hetkeksi Tukholman tapahtumiin. 0-5 tappio oli kova ja ehkä odotettukin, eikä se jättänyt mitään selittelyjen varaan. Tällä hetkellä Suomen maajoukkue on erittäin huono maajoukkue.

Matka huipulle tai edes keskitason maajoukkueeksi on pitkä. Todella pitkä. On täysin reilua väittää, että Suomi on nyt virallisesti samalla tasolla Viron, Moldovan, Armenian, Liettuan ja muiden rupusakkien kanssa. Täytyy vain toivoa, etteivät nuo mainitut maat mene meistä vielä ohitse. Tiukkaa tekee.

Vanhat 2000-luvun alun kultaisen sukupolven vuodet ovat nyt vain kauniita muistoja. Silloin olisi ollut mahdollisuus, ainakin materiaalin valossa, saavuttaa jotain suurempaakin, mutta niin ei käynyt.

Mutta ei hätää. Ei tätä hommaa menestyksen takia pyöritetä. Tiistain kokeilujoukkueella pelattu matsi ei jättänyt toivottavasti sen suurempia traumoja jalkapalloperheen itsetuntoon. Kuten Mixukin totesi, ottelussa oli paljon hyviä elementtejä nähtävissä. Mixulle täytyy antaa aikaa ajaa nyt omia valintojaan sisään ja vasta myöhemmin nähdään nouseeko Suomi enää vanhaan loistoonsa. Moni epäilee jo paljon.

Ruotsin turneen parasta antia oli tietysti Suomen kannattajat, jotka eivät jättäneet mitään sattuman varaan vaan viimeistelivät tehokkaan jäätävästi. Torilla tavattiin ja Solnaan päädyttiin. Tuo "klassresan" ei ihan heti unohdu. Suomi marssittiin maailman kartalle.

SMJKlainen eri kannatuskulttuureja ja ihmisryhmiä yhdistelevä pitkälle sitoutunut maajoukkuekannatus on harvinaista Euroopan mittakaavassa ja tuo varmasti omalta osaltaan lisäarvoa Mixun uuden sukupolven maajengille. Täältä kaikki tuki Mixulle! Lycka till ja nähdään Riikassa!

Luonnollisesti myös Boris Runqvist-TV oli paikalla päivän tapahtumissa ja ikuisti muutamia hetkiä kameraansa. Over and out.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti