maanantai 11. lokakuuta 2010

Etsintäkuulutus: missä olet Medo?

Nuorena poikana turvapaikan Suomesta saanut ja myöhemmin Suomen kansalaiseksi päässyt Medo Kamara on hukassa. Mies siirtyi kesällä HJK:sta serbialaisen Partizan Belgradin riveihin ja eteni heti avauskokoonpanoon Championsliigassa. Tämä huomioitiin myös Sierra Leonen jalkapalloliitossa ja kutsu karsintaotteluun Etelä-Afrikkaa vastaan postitettiin Serbiaan. Tästä kutsusta uutisoitiin muutama viikko sitten myös Partizanin kotisivuilla, mutta silloin Medo ei ollut vielä varma haluaako edustaa entistä kotimaataan. Medolle on myönnetty Suomen kansalaisuus ja jos Palloliitto anoisi erityislupaa, saattaisi miehellä olla käyttöä myös Huuhkajien paidassa.

Nyt viikonloppuna Sierra Leone pelasi tasapelin Etelä-Afrikkaa vastaan ja huhut Medon pelaamisesta ovat valloillaan. Tässä uutisessa Medo on päässyt jopa kuvateksteihin asti, mutta sokea reettakin näkee, että kyseessä ei ole Medo. Hankalaksi asian tekee, että mitään luotettavaa lähdettä ei ole vielä löytynyt ottelun kokoonpanoista. Serbialainen mediakin on mennyt halpaan ja siteeraa Medon maajoukkuedebyyttiä varmaksi: Partizanovac odličan na debiju.

Goal.comin ennakossa Medon nimeä ei näy pelaalistoissa. Olisiko sittenkin niin, että Medo on viitannut kintaalla vanhalle kotimaalleen ja istuu tälläkin hetkellä jossain belgradilaisessa lähiökuppilassa juomassa kahvia? On perin kummallista, että nykyisenä median ylivallan aikana Afrikan jalkapalloliiton alaisesta virallisesta karsintapelistä ei ole löydettävissä minkäänlaista luotettavaa tilastotietoa. Etelä-Afrikan Ylekin epäonnistui televisoinnissaan johtuen huonosta säästä. Nyt voisi joku Medon kaveri laittaa tekstaria Serbian miehelle tai kysyä asiaa edes facebookissa? Me emme pyydä, me vaadimme: huhuilta on leikattava siivet.

Sitten kun asia joskus toivottavasti ratkeaa, niin Palloliitossa olisi hyvä olla hereillä. UCL-tason nuori timantti on sen verran loistava pelimies, että erityislupaa on haettava heti FIFA:lta. San Marino-ottelu voisi olla sopiva paikka ajaa sisään maajoukkueeseen suomalainen huippuammattilainen, jos se ei ole liian myöhäistä? Se selviää, kun Medo palaa takaisin Facebookin ääreen Sierra Leonesta tai belgradilaisesta lähiöbaarista biljardia pelaamasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti