maanantai 2. elokuuta 2010

Partizan Suomeen parhaalla kokoonpanolla

Kävin juuri Helsinki-Vantaan lentoasemalla vastaanottomassa Partizanin joukkuetta. Lento Belgradista nousi ilmaan 18.20 paikallista aikaa ja laskeutui Helsinki-Vantaalle 21.55. HJK:n toimitusjohtaja Kari Haapiainen otti delegaation vastaan lupsakkaalla rallienglannilla. Bussit olivat valmiina kyydittämään Partizanin joukkueen ja heidän mukanaan saapuneen seuran ja kannattajien delegaation kohti keskustassa sijaitsevaa hotellia.

Näytti siltä, että Partizan oli kaikista pelaajien lepuuttamishuhuista huolimatta lähtenyt Helsinkiin parhaalla kokoonpanolla. Tuloaula kakkosesta ulos kävelivät niin kapteeni Mladen Krstajic, HJK:ta vastaan avausmaalin tehnyt Ivica Iliev kuin täsmähankinta Milan Smljanickin. Partizan ei tullut Helsinkiin siis säästelemään. Mitään suuren maailman staraelkeitä ei pelaajilta nähty. Hyvin vaatimattomalla ja matalanprofiilin habituksella mustissa verkkareissaan olivat liikenteessä.

Kuuluisa kannattajaryhmä Grobari oli odotetun vaisulla kokoonpanolla liikenteessä. Ainakaan charterin mukana ei saapunut sen suurempaa kolonnaa. N.15-25 kannattajaa, joista suurin osa eläkeläisiä. Toki mukaan mahtui muutama tatuoitu 35-40-vuotias kovan linjan herrasmies. Pappaosasto äityikin ennen linja-autoon astumista esittelemään yhteiskuvassa "The Casuals" ja "Hard Core Partizan" -banderollejaan. Lippuja Pohjoispäätyyn oli belgradilaisten toimesta varattu vain 40 kappaletta.

Suomalainen jalkapallokulttuuri nosti taas päätään. Yhtään suomalaista toimittajaa ei ollut paikalla, kun Partizan asteli ulos terminaalista. Tai no, olinhan minä. Otetaan sille.

Kuvia Helsinki-Vantaalta:Video: Partizan arrives in Helsinki-Vantaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti