maanantai 16. elokuuta 2010

Menolippu Helvettiin

No niin, tuleepahan tämäkin sitten kokeiltua. Lähden Istanbuliin katsomaan Klubin europeliä suurta ja mahtavaa Besiktasia vastaan. Aluksi tästä matkasta ei edes pitänyt tulla mitään, mutta sain kuin sainkin ruinattua yhden vapaapäivän pomolta. Nyt mennään sitten kalliilla ja äärimmäisen tiukalla aikataululla. Lähtö on huomenna 8.30 ja takaisin tullaan keskiviikkoaamuna 9.30 lennolla, josta suoraan takaisin duuniin.

Urheilullisesti pelissä ei pitäisi olla minkäänlaista jännitystä. Besiktas on giganttinen suurseura Guteineen ja aloittaa vieläpä legendaarisella kotikentällään maailman parhaiden ja äänekkäimpien kannattajien edessä. HJK sen sijaan on rupuinen pikkuseura Suomesta, jonka materialilla ei pitäisi olla mitään saumaa Besiktasia vastaan. Jalkapallossa tapahtuu kuitenkin joskus yllätyksiä...

Eniten koko hommassa jännittää mennä pahamaineeseen ja jalkapallohulluun(sanan todellisessa merkityksessä!) Turkkiin, jonka kannattajakulttuurista on liikkeellä mitä mielenkiintoisempia ja värikkäimpiä legendoja. Ensiksi Turkista tulee mieleen puukot, soihdut ja eläimellisellä tasolla olevat villit kannattajakaarteet. Kerrotaan juttuja vieraskannattajien päälle satavasta paskasta, verestä, pissapusseista ja joskus saattaa joutua jopa tulikivenkatkuiseen soihtusateeseen. Se nähdään huomenna miten alle 20päisen piskuisen sinivalkoisten kannattajajoukkion Inönülla käy. Itse peräänkuuluttaisin matalaa profiilia, kunnioitusta ja paikallisiin tapoihin sulautumista. Hyssyttelyllä välttynee ainakin äkkikuolemalta?

Varmaa on, että huominen ottelu tulee olemaan ikimuistettava elämys, johon kannatti uskaltaa lähteä. Todennäköisesti Istanbul osoittautuu tietenkin hyvin kansainväliseksi ja suvaitsevaksi länsimaalaiset kriiterit täyttäväksi suurkaupungiksi, jossa ei tarvitse härmän poikien pelätä kuin korkeintaan omalla kuudentoista alueella. Valmistaudutaan kuitenkin pahimpaan. Jos joku turkkilainen tätä lukee, niin love and peace vaan teillekin.

Tulen ehkä mahdollisuuksien mukaan raportoimaan heti ottelun jälkeen paikanpäältä ellei Ramadanin juhlahumu vie mielenkiintoa spämmäyksestä. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin: Eurofighter!

I will sure survive the night
there was a sleep when I come alive
I'll make it run towards the city light
it always keeps me on the right side

I will sure survive the night
there was a sleep when I come alive
I'll make it run towards the city light
it always keeps me on the right side

When we come alive
We never stop we won't give in
When we come alive
We keep it up until we win

The time is now
We won't back down
When we stand united we can save the day
Eurofighter
It's now
We're back in town
we can do whatever, dance the night away

Deep inside made up my mind
I won't back down cause stopped at me now
I'm on the road, this is me you know
and I'm sure I'll get there somehow

When we come alive
We never stop we won't give in
When we come alive
We keep it up until we win


P.S. Kesädekkari jatkuu heti, jos selviän takaisin elävänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti