torstai 26. elokuuta 2010

Kurdistan ei unohdu

Eilen nähtiin erittäin ikävä välikohtaus Sonera Stadiumilla, kun HJK:n ja turkkilaisen Besiktasin välisessä ottelussa nyrkit heiluivat. Tilanne näkyi myös suorassa Canal Plussan lähetyksessä. Keskellä ravintolakatsomoa, joka myös katkarapukatsomona tunnetaan, eskaloitui joukkotappelu, jonka aloittajina mitä ilmeisimmin toimivat turkkilaiset nationalistit/natsit. Kohteena olivat rauhanomaisesti peliä seuraamaan tulleet kurdistanilaisnuoret, jotka luonnollisesti kannattivat kotijoukkue HJK:ta. Osalla heistä oli jopa HJK:n paidat päällä.

Poistuin ottelusta jo tauolla ja menin juttelemaan kadulle kurdinuorten kanssa ja he syyttivät tapahtumasta turkkilaisia natseja. Lieko Kurdistanin työväenpuolueen lippu vai mikä saanut aikaan lopullisen ärtymyksen väkivaltaan turvaavissa turkkilaisissa puolisotilaallisissa joukoissa? Välikohtaus osoitti, minkälainen valtio Turkki on ja minkälaisia kiihkoilijoita Turkissa asuu. Kohteliaat kurdit, jotka olivat käyttäytyneet hyvin ystävällisesti ja kohteliaasti ottelun alussa, joutuivat fasistisen turkkilaishyökkäyksen kohteeksi.

Täytyy myös samalla todeta, että poliisilta ja turvallisuushenkilökunnalta erittäin heikko esitys. Tauolla näytti siltä, että turkkilaiset saivat jatkaa pelin seuraamista ja viattomat kurdit ajettiin kadulle. Osa vietiin putkaan. Onko nyt niin, että Suomen poliisi on osaltaan tukemassa turkkilaista valtioterroria ja sen väkivaltakoneistoa, joka eilenkin näytti olevan Sonera Stadiumilla voimissaan? Ikävä tapaus kaiken kaikkiaan.

Kuvat kadulta heti tapauksen jälkeen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti