torstai 29. heinäkuuta 2010

Niskalaukaus Belgradissa

Niinpä niin. Niinhän siinä sitten kävi, kuten kaikki odottivatkin. Partizan Belgrad teloitti piskuisen HJK:n heti ensimmäisessä osaottelussa. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla HJK oli täysin eri tasolla kuin isäntäjoukkue. Helsinkiläiset ottivat ansaitusti 0-2 pataan jo 45.minuutin aikana.

Toisella jaksolla HJK alkoi taistelemaan ja se ajoittain jopa hallitsi palloa. Ensimmäisellä jaksolla Klubilla tuskin oli edes yhtään hyökkäystä, mutta toisella puolikkaalla sekä Jarno Parikalla että Akseli Pelvaksella oli tuhannen taalan paikat ampua se kultaakin arvokkaampi vierasmaali. Taso ei vaan pojilla riittänyt. Yliajalla tullut 3-0 maali oli taas se tuttu suomalainen tarina. Käytännössä tällä maalilla Partizan varmisti jatkopaikkansa ja kiinnityksen vähintään 3,5 miljoonan palkintorahoihin.

On pakko tunnustaa, että HJK:n unelma Mestareiden liigasta kuoli eilen Humska-kadun raivokkaan katsomon edessä. Vaikka Partizan ei missään vaiheessa näyttänyt ylivoimaiselta joukkueelta, se hyödynsi HJK:n virheet kylmäpäisesti ja teki tarvittavat maalit uskomattomalla tehokkuudella.

HJK:n ja muidenkin suomalaisjoukkueiden ongelma on se, että kentälle ei saada tarpeeksi tasokkaita yksilöitä. Partizanilla suoritusvarmuus on aivan eri luokkaa kuin HJK:n kaltaisilla kääpiöillä. Kotijoukkueen kaikki 11 pelaajaa olivat todellisia pelimiehiä, HJK:lta niitä löytyi muutama vähemmän. Nimenomaan europeleissä on mahdollista hahmottaa, kenen taso riittää kotimaan kenttiä pidemmälle. Suomessa mestaruuden pystyy voittamaan näillä kärkkäisillä, parikoilla, pelvaksilla ja jopa sakarisaarisilla, mutta europeleihin he ovat aivan liian kevyttä kauraa.

Vaikka unelma Championsliigasta kuoli eilen, jatkaa HJK taistelua Europaliigan lohkopaikasta. Tosin silläkin puolella Klubi roikkuu jo löyhässä hirressä, sillä vastuksen taso todennäköisesti vain kovenee. Liverpool, Mancity, FC Porto ja Juventus saattavat olla aavistuksen Partizania kovempia haasteita. Klubin ainoa toivo onkin saada vastaansa jokin harvoista sijoitetun puolen heikommista joukkueista. Tällaisiä voisivat olla vaikkapa valkovenäläinen Bate Borisov tai tanskalainen OB Odense.

Kun toiseen osaotteluun Partizania vastaan ei jäänyt enää sen kummempaa panosta, voidaan ottelu pelata alta pois loukkaantumisia vältellen ja kansainvälistä kokemusta kartuttaen. HJK voi ottaa tapahtuman hyvänä kansainvälisenä harjoitusotteluna yli 6000 silmäparin todistaessa lehtereillä. Varmaa on, että belgradilaiset eivät jätä mitään sattuman varaan ja peluuttavat ammattimaisesti parasta kokoonpanoaan Finskin kovalla muovilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti