keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

"Muurinen kuin Mourinho"

Belgradista hyviä uutisia. Eilinen HJK:n tiedotustilaisuus oli melkoinen menestys. Tilaisuus on nähtävillä Partizanin loistavalla nettisivustolla. Muurinen suht kielitaidottomana jätkänä päätti vetäytyä takavasemmalle ja lähetti oppipoikansa Juho Rantalan edustamaan Klubia tiedostustilaisuudessa. Niinpä Partizanin sivustolla verrataankin vanhaa valmentajavelhoa nyt itse Mourinhoon.

Ja hyvinhän se meni. Paikoitellen tunnelma tiedotustilaisuudessa oli hyvin vapautunut. Mursun istuskellessa miedosti karahviviiniltä haiskahtaneen Hesarin vapaatoimittajan kanssa lehtereillä Rantala veti edessä erittäin hyvin. Hän oli hauska ja sanavalmis, mutta samalla asiantunteva ja perinteikästä vastustajaa kunnioittava. Tämä oli loistavaa mainosta suomalaiselle jalkapallolle.

Täytyy myös sanoa, että Partizanin pressiosasto on hoidettu aivan viimeisen päälle. Siitä osoituksena esimerkiksi juuri nuo ammattimaisesti hoidetut tiedostustilaisuudet, jotka vedetään tyylillä läpi. Samoin seuran nettisivustolle, joka on varsin selkeä ja houkutteleva, pukkaa uutista kiitettävään tahtiin. Myös videopuoli näyttää olevan kunnossa. Partizanista voisi ottaa oppia suuremmatkin suurseurat.

Vielä sananen itse illan pelistä. Näyttää siltä, että isähahmo Mladen Krstajicin tilanne ei ehkä olekaan niin paha kuin eilen maalailin. Mahdollisuudet siihen, että "Krle" olisi avauksessa ovat nyt 50/50. Todennäköisesti Krstajic siis pelaa. Se on HJK:n kannalta huono asia.

Murheenkryyninä Partizanilla edelleen on vasemman pakin tontti, jossa normaalisti pelaisi Joseph Kizito. Nyt sinne on pakko heittää varsin vähäiselle peliajalle jäänyt makedonialainen ikilupaus Aleksandar Lazevski. Varsinkin Juzhna Tribunan foorumilla kannattajat pitävät varamieheksi jämähtänyttä Lazevskia erittäin hazardiherkkänä pelaajana, jonka tason ei uskota riittävän koviin europeleihin. Tässä piilee siis HJK:n mahdollisuus. Mahdolliset hyökkäykset tulee kanavoida nimenomaan Sebastian Sorsan laidan kautta, joka on Partizanin heikko kohta. Toisaalta toiselta laidalta on luvassa voimakkaasti nousevan laitapakin Ivan Stefanovicin hyökkäyksiä, jolloin myös sille laidalle voi jäädä tyhjiä aukkoja.

Tiivistäen HJK:n mahdollisuudet illan ottelussa ovat seuraavat: vahvat ja ennakkoluulottomat laitanousut, erikoistilannepelaaminen, rohkea ja fyysinen ilmapelaaminen ja tietysti uhrautuva koko joukkueen voimin tapahtuva tiivis puolustaminen. Lisäksi HJK:lla on käytössään jokerikorttina pieni ja väkkärämäinen Kosovon albaani, jonka fyysinen preesens voi yllyttää serbipelaajia yleisön tukemana epätoivoisiin vihatekoihin. Silloin Erfanin on otettava vain iskut vastaan ja tuotava HJK:lle se etu, mikä mahdollisten vapareiden, korttien tai jopa ulosajojen myötä on otettavissa. Nokitteluun ei pidä lähteä mukaan.

Toivottavasti HJK:n henkinen selkäranka ei katkea heti ensimmäiseen maaliin vaan usko omaan tekemiseen säilyy. 1-0 tai jopa 3-1 tappio olisi tyydyttävä tulos Belgradin illasta. Ottelu alkaa kello 21.45 ja sitä voi seurata netissä yleisradioyhtiö RTS:n sivuilla.

C´moon Klubi!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti