perjantai 16. heinäkuuta 2010

Liettua pakettiin

No niin. Herra vapaatoimittajakin vetäisi sellaisen tujauksen paikallisia janojuomia keskiviikkona, että ei ole kyennyt fyysiseltä ja henkiseltä kärsimykseltään sorvin ääreen raportoimaan tapahtumista. Kuriositeettinä mainittakoon, että panevezyslaiselta anniskeluterassilta loppui olut kesken suomalaisten saavuttua(oli pakko juoda vodkaa pahimpaan janoon). Pahoittelut tästä. Kuten Jancker Kossunen minulle kerran opetti: kun iso pyörä pyörähtää, ei sille mitään mahda.

Täytyy sanoa, että tuloksellisesti ottelu ei tarjonnut sitä, mitä HJK lähti hakemaan. Vaikka ei pitäisi selitellä, niin kyllähän tuo ennen ottelua ja ottelun aikana vallinnut täysin käsittämätön vedenpaisumus auttoi Ekranasia, joka lähti otteluun vain jarruttamaan. HJK hallitsi ja loi tilanteita. Se oli selvästi yksilötaidoiltaan taitavampi joukkue. Pelaaminen maata pitkin kuitenkin puuroutui joka kerta Panevezysin tulvaan.

Vaikka Ekranasin maalivahti pelasi loistavan ottelun, niin samalla täytyy myös ankarasti arvostella HJK:n umpisurkeaa viimeistelytaitoa. Se erottaa hallitsevan Suomen mestarin aidosti laadukkaista joukkueista. Ainakin yksi vierasmaali olisi pitänyt näistä paikoista saada. Nyt jäätiin ilman vierasmaalia, mikä vaikeuttaa olennaisesti tilannetta toisessa osa-ottelussa.

Loppujen lopuksi voidaan kuitenkin todeta, että toivo elää vielä tämänkin vetisen kokemuksen jälkeen. 0-1 tappioasemasta ei ole mahdotonta lähteä kuromaan eroa kiinni. Ekranas ei millään muotoa vakuuttanut vaan sen pelasti naftaliinista esiin kaivettu neuvostoliittolainen sääkone. Finskin kovalla muovilla HJK pääsee esittelemään tekniikkansa ja maata pitkin tapahtuvaa pallonhallintaa. HJK:lla on täydet mahdollisuudet edetä jatkoon ja pitää eurounelmansa elossa. Sen se on velkaa niille 55:lle Panevezysin illassa läpimäräksi kastuneelle HJK:n kannattajalle.

Muutama kuva HJK:n paluusta mestarien liigan karsintaan:


"Körge prozent, tanag jurri!"


Matkalle lähdössä Riga Hotellin edessä.


Aukštaitija StadionCurva.Kamerat valmiina.


Tulva kentällä.


"This time we can go all the way?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti