tiistai 1. kesäkuuta 2010

Mitä te haluatte?

Aivan ensiksi tahtoisin kiittää teitä, hyvät lukijat. Blogimme on saanut viime aikoina positiivista julkisuutta jopa maajoukkuepelaajien facebook-sivustoilla. Viimeisin kunnianosoitus tuli eilen, kun Cision listasi Suomen TOP-5 jalkapalloblogit. Huippufutista Boriksen mitalla sijoittui kaikkien yllätykseksi sijalle 5.

Cisionin listauksessa blogin asemaan vaikuttivat lukijoiden määrä ja blogiin tehtyjen viittausten todennäköisyys muualla verkossa. Cisionin menetelmässä on käytetty algoritmia, joka peilaa kahta keskeistä mittaria websivustojen suosiota vertailtaessa: linkityksiä ja uniikkeja kävijöitä. Muuttujia on painotettu siten, että saadaan tasapaino kävijäliikenteen ja blogin tulevan aseman vaikutuksen välillä. Cision on arvioinut jokaisen vertailussa mukana olevan blogin sen hetkisen suosion ja todennäköisen suosion tulevaisuudessa. Lisäksi Top 50 -blogin osalta on arvioitu muita muuttujia, joista tärkeimmät ovat päivitystiheys sekä päivitysten lukumäärä.

Cisionin mittareilla blogimme on siis ollut hyvä ja elinvoimainen: olen syyskuun alusta lähtien kirjoittanut 25 blogausta ja vaikka itse blogiin ei olekaan kertynyt kommenttien tulvaa, on se silti herättänyt aktiivista keskustelua ja kommentointia esimerkiksi keskustelupalstoilla ja facebookissa. Kiitän tästä kaikesta teitä, hyvät lukijat. Itse en ole täysin ollut tyytyväinen omaan aktiivisuuteeni kirjoittajana, mutta hyvä palaute varmasti rohkaisee julkaisemaan omia aivoituksia entistä ahkerammin.

Lopuksi haluan potkaista pallon takaisin teille, arvoisat lukijat. Kertokaa mistä te haluaisitte lukea tässä blogissa tulevaisuudessa? Kenties tulevista MM-kisoista, kotimaisesta jalkapallosta vai ehkä jostain aivan muusta? Te olette minun asiakkaitani ja haluan palvella teitä mahdollisimman hyvin. Samalla haluan rohkaista myös muita jalkapalloajattelijoita avaamaan omia blogeja ja rikastuttamaan suomalaista jalkapallokeskustelua. Sitä on tässä maassa jostain syystä vielä aivan liian vähän. Yhdessä keskustelemalla ja käymällä avointa dialogia voimme nostaa suomalaista jalkapallokulttuuria entistä korkeatasoisemmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti