tiistai 2. maaliskuuta 2010

Nyt se alkaa!

Kyllä. Tässä se nyt tulee. Nimittäin kauan odotettu liveseuranta Maltalta. Tulen raportoimaan tässä blogissani tunnelmia välimeren aurinkoiselta saarelta, jonne Suomen maajoukkue on kokoontunut ensimmäiseen todelliseen harjoitusotteluunsa kohti Puolan-Ukrainan EM-lopputurnausta. Voitte lähettää blogin kautta tai vaihtoehtoisesti privaviesteillä minulle myös kysymyksiä, joita tulen liveraportoinnin ohessa kysymään pelaajilta ja joukkueenjohdolta. Oletteko valmiit?

Lensimme eilen Frankfurtin kautta tänne Maltalle, jossa on tällä hetkellä off season eli yöpyminenkään ei maksa paljon paskaakaan. Maaliskuu tällä trooppisella pikku saarella on ihan hemmetin hieno kuukausi. Sää on vähän kuin Suomessa keskikesällä eikä tarvitse katsella ördäturisteja. Jos vaan kunto kestää niin vietän Maltalla kokonaisen viikon.

Matka tänne ei sujunut tosin ongelmitta, kun lasku Frankfurtiin meni hieman pitkäksi. Maajoukkueemme lisäksi samassa koneessa kun matkusti myös Feikkaaja-lehden Jancker Kossunen, jonka kanssa otimme pitkän kaavan mukaan heti Oak Barrelistä lähtien. Juuri kun kone oli laskeutumassa oli Janckerin pakko lähteä vessaan oksentamaan, mutta eihän siitä tietenkään mitään tullut vaan mies rojahti keskelle käytävää sillä seurauksella, että kone tuli maahan erittäin huojuvasti ja osa matkustajista kirkui kauhusta. Kaatuessaan Jancker purskautti suustaan melkoiset laattapizzat suoraan Oka Huttusen uusien Reino-tossujen päälle. Onneksi kuitenkin tällä kertaa selvittiin säikähdyksellä ja kapteeni Stu Baxterin ankarilla nuhteluilla.

Seuraavaksi olikin vuorossa majoittuminen hotlaan. Korostan, että Maltalla on tähän aikaan vuodesta naurettavan halpaa. Kahden hengen huoneen peruskuntoisesta hotellista saa 30 eurolla / yö, kahden hengen ruoat + litra karahviviiniä ravintolassa kustantaa parikymppiä. Ei tuossa paletissa maksa kuin lennot, eli jos matkustatte matsiin ja on mahdollista olla muutama päivä pitempään, niin suosittelen. Säät ovat tosiaan kuin Suomessa heinäkuussa, voi sataa tai paistaa, mutta UV-säteilyä on jo maaliskuun alussa enemmän kuin Suomessa keskikesällä eli rusketusretkestä keikka käy.

Pienten päivänokosten jälkeen päätin suunnistaa paskahotlastani kohti Suomen tiedotustilaisuutta, joka pidettiin vanhan maailman glamouria hehkuvassa Corinthia -hotellissa Maltan sydämessä. Koska Corinthia sijaitsee keskellä saarta ei se ole niinkään turistien, vaan Maltan yläluokan suosiossa.

Hieman tosin hävetti tallustella hotellin käytävillä, kun vastaan tupsahti ensimmäinen suomalainen ördäturisti: vapaatoimittaja/"konsultti" Christian Satraattola(nimi muutettu) shortseissa ja tennispaidassa! Olisihan sitä mies voinut vetää päälle tilanteeseen paremmin sopivan pikkutakin, kuten minulla ja Jancker Kossusella on aina tapana. Lisäksi miehen henki haisi vahvasti tosimiesten siiderille, joita tälläkin saarella myydään brittituristeille turistihintaan.Todella ikävä välikohtaus muuten niin hyvin sujuneeseen päivään.

Toinen ikävä välikohtaus sattui juuri ennen virallisen pressitilaisuuden alkua. A-maaotteluiden herrasmiessääntöihin kuuluu, ettei pelaajia pyritä haastattelemaan sovittujen tilaisuuksien ulkopuolella, mutta kaikesta huolimatta Erkkolan Sanomien vapaatoimittaja hääri hihat käärittynä Roman Eremenkon kimpussa. Kyllä meitä Janckerin kanssa hävetti taas pahemman kerran. Kohtaaminen pisti jälleen kerran miettimään kuinka ihmeellinen tämä (jalkapallo)maailma oikein on.

Pressitilaisuudessa keskityin haastattelemaan Daniel Sjölundia ja Toni Kalliota. Juttutuokion oleellisin anti oli, että molemmat ovat tyytyväisiä saamaansa peliaikaan seurajoukkueessa. Tämä luo edellytyksiä hyvään suorittamiseen myös maajoukkueympyröissä.

Danielin kanssa meillä oli hieman kommunikoinnissa vaikeuksia, koska en juurikaan osaa puhua ruotsia, mutta Toni Kallion kanssa tulimme paremmin juttuun, kun pystyimme vaihtamaan kuulumiset vahvalla mansen murteella(Olen asunut suurimman osan elämästäni Tampereella. Muutimme Tampereelle jo ennen kuin täytin yhden. Kouluni olen myös käynyt Tampereella ja lisäksi valmistunut YTM:ksi Tampereen yliopistosta. Varmasti hyvä ja tärkeä tieto tällaiseen Suomen jalkapallomaajoukkueen Maltan reissua käsittelevään blogiin). Niin hassulta kuin se tuntuukin, niin sujuvimmin me kaksi nykyistä ulkotamperelaista pystyimme kommunikoimaan vanhalla "äirinkiälellämme".

Nyt aurinko laskee, ja paljon nähnyt Välimeri pauhaa parvekkeen takana. Edessä on vielä teaser-tyyppisen nettijutun kirjoittaminen Daniel Sjölundista ja päivä alkaa olla paketissa. Kuulostaa varmasti hieman homomaiselta, mutta minusta ahvenanmaan murre yhdistettynä Danan vasta ajeltuun sileään ihoon sai tuntemaan sisälläni lämpimiä värähdyksiä.

P.S. Nyt lähden vielä hotlan baariin ottamaan yömyssyt Jancker Kossusen seurassa. Kippis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti