keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

MALTA-SUOMI LIVESEURANTA

Tervetuloa Liveseurantaan. Muista päivittää seuranta F5-näppäimellä.

Nyt kansallislaulut soivat. Suomi pelaa uusilla Sibelius-paidoillaan. Vain länsikatsomo avattu ottelua varten. Yleisöä n.400-500.

1.min Suomi aloittaa hyvin ja riistää pallon Maltalta. Hyvä katko Jukka Raitalalta. Kuriositeettina mainittakoon, että liput maksoivat sisään 8 euroa. Tosin itse pääsin sisään lehdistöpassilla ilmaiseksi. Täällä vieressäni istuu myös Jancker Kossunen Feikkaaja-lehdestä ja vapaatoimittaja Christian Satraattola(nimi muutettu).

8.min Litmanen syöttää pystyyn Johanssonille, mutta Alex Muscat vie pallon kuin tikkarin lapselta. Malta roiskaisee pallon suoraan Enckelmanin käsiin.

13. minuutilla Maltan vastahyökkäys. Veli Lampi kaataa Michael Mifsudin ja ottelun erotuomari näyttää rangaistupotkua. Enckelman torjuu näyttävästi vedon.

15.min Tasaista keskialueen vääntöä. Pallonhallinta Suomelle 55-45. Ilokseni huomaan, että myös SMJK:n Suomen kannattajia on eksynyt stadionille kunnioitettava määrä. Suomi-huudot kaikuvat tuulisella ja tyhjällä stadionilla.

17.min Suomen puolustus helisemässä.17. minuutilla Malta siirtyy 1-0-johtoon. Jukka Raitala epäonnistuu pahasti pääpallon purkamisessa ja Michael Mifsud laukoo läheltä avausmaalin. Enckelman oli täysin voimaton tarkan tykityksen edessä. Pirskatti! Ongelmat lilliputteja vastaan siis jatkuvat.

18.min Jancker Kossusen karahviviinipullo tipahtaa pöydältä ja särkyy. Satraattolan(nimi muutettu) tennarit kastuvat viinin valuessa lattialle.

24.min Michael Mifsud, joka on tällä hetkellä seuraton, vaikuttaa kelpo pelimieheltä. Suomen topparipari näyttää olevan koko ajan askeleen jäljessä. Nyt Maltalla kulmapotku, mutta näyttää menevän suoraan päädystä yli.

26.min Suomi pyörittää peliä keskialueella ja yrittää rauhoittaa tempoa.

30.min Jancker sytyttää vieressäni kuubalaisen sikarin. Otan vaihdosta pienet henkoset. Myös vierelläni tehdään liveseurantaa ja communicaattori laulaa.

35.min Stu Baxter käskee kaikki vaihtopelaajat lämmittelemään. Säätila stadionilla nyt +15 ja pilvistä. Tuuli on kova ja se vaikuttaa pallon kulkurataan.

40.min Alkaa mennä hermo tähän roiskintaan. Suomi ei näytä saavaan mitään aikaan. Ei edes Litmanen, joka tuntuu tänään olevan hieman kohmeessa. Lieneekö harjoittelu Virossa lyönyt maitohapoille? Tintti Johansson huutaa jotain Stu Baxterille, mutta en oikein kuule mitä, kun SMJK möykkää kyrpiintyneen näköisenä Länsi-Katsomossa. Paikalliset lähtevät jo tauolle. Taidan lähteä minäkin. Tilaan pullollisen karahviviiniä. (Jatkuu toisella puoliajalla, morjens)

43.min Tapaan Kari Lehtolan katkarapuaitiossa. (Yllättäen Karikin oli siirtynyt karahviviini-linjalle, se tarkennettakoon). Olen aina ajatellut, että työnsä puolesta julkisuuteen päätyneiden henkilöiden häiriköinti juttusille hankkiutumalla on noloa, mutta Estonia-case kiinnosti niin paljon että tein poikkeuksen. Oli kyllä mahtavaa saada vaihtaa kuulumisia sellaisenkin megajulkkiksen kanssa kuin Lehtola on. Kohtaaminen pisti jälleen kerran miettimään kuinka ihmeellinen tämä (jalkapallo)maailma oikein on.

PUOLIAIKA TILANNE 1-0

Christan Satraattola(nimi muutettu) saapuu myös lämmittelemään katkarapuaition puolelle. Mies näyttää hieman kylmettyneeltä lyhyissä shortseissaan ja tennispaidassaan. Tällä kertaa Christian antaa kuitenkin hyvin ammattimaisen kuvan itsestään ja taitaa olla porukasta ainoa, joka on kahvilinjalla tänään. Respectit siitä hänelle. Jancker on hakenut tauolla maltalaista käristemakkaraa ja pullon karahviviiniä palanpainikkeeksi. Palloliiton media officer kävelee ohitsemme hieman vaivaantuneen näköisenä. Huikkaan kuitenkin varmuuden vuoksi: "Moi Timppa! Nyt vaan vaihtoja ja lisää sähinää nurmelle!"

"Scrumpy cider! Scrumpy cider!" kaikuu erään lontoolaistuneen suomalaisen ääni gastropubissa. Nyt meistä ei ole enää kukaan kahvilinjalla. Eihän tätä selvinpäin kestä. Uuteen nousuun siis.

46.min Joukkueet palaavat kentälle. Suomi tehnyt tukun vaihtoja. Raportoin niistä hetken kuluttua lisää.

48.min Suomi aloittanut toisen jakson pirteästi. Kentältä tulivat pois Peter Enckelman, Tim Sparv ja Jari Litmanen. Tilalle Otto Fredrikson, Teemu Tainio ja Mika Väyrynen.

50.min Eipä tunnu Huuhkajilla uppoavan oikein mistään. Ensin Tainio tykitti ylärimaan ja heti perään Sparvin pusku, taas ylärimaan.

55.min Saimme juuri tiedon tänne selostuskoppiin, että suomalaiset ovat aiheuttaneet järjestyshäiriöitä puoliajalla. Maltan poliisi on tehnyt rikosilmoituksen kaatuneesta takapihan aidasta (pidän mahdollisena että joku on kaatanut sen tahallaan). Poliisi tyrkytti ja soitteli perään meille, että emmekö nyt varmasti halua rikosuhrien tukiryhmään. Täällä Maltalla on muuten sellainenkin kummallinen järjestelmä, että ensisynnyttäjien kotiin tehdään viranomaisvierailu raskauden toteamisen jälkeen jotta voidaan todeta että kaikki on ok tai jos vanhemmat tarvitsevat. Mutta takaisin itse peliin: Malta edelleen 1-0 johdossa.

57. min Toni Kallio tulee vaihtoon ja hänen tilalleen Jani Lyyski. Nyt tsemppiä Suomi!

60.min No nyt kaatui Scrumpy ciderit näppikselle. Yritän pyyhkiä hieman talouspaperilla pahimpiä mäskejä pois. Kovaa tavaraa näyttää olevan. Suomella hyvää painostusta. Ehkä saamme nähdä lisää vaihtoja kohta. Jancker sytyttää taas kuubalaisen sikarin. Tuntuu, että maali roikkuu jo ilmassa.

65.min Maltalainen saa keltaisen kortin vaarallisesta pelistä. Samalla minulla on ilo ilmoittaa, että Kari Lehtola saapuu lehdistökatsomoon seuraksemme. Ns. suuressa maailmassa liikkuneena on tullut mietittyä Suomen hienoutta. Esim. täällä Maltalla Lehtolan vastuuasemaan verrattavassa roolissa oleva kaveri on kaukaista eliittiä, jota kadunmies (tai kaltaiseni toimittaja) ei voi jututtaa. Vielä kaukaisempi ajatus olisi, että "lehtola" kertoisi vasta tapaamalleen ihmiselle vanhempansa kuolemasta tms. Pistää taas miettimään jälleen kerran kuinka ihmeellinen tämä (jalkapallo)maailma oikein on.

66.min SUOMI ISKEE MAALIN! 1-1! Maalintekijänä ROMAN EREMENKO rankkarista! Uran ensimmäinen maajoukkuemaali on syntynyt!

70.min TAAS MAALI! SUOMI ISKEE 1-2! Peli alkaa kääntymään Suomelle. Oli jo aikakin. Mikä Väyrynen puskee maalinedestä varman maalin. Näyttää siltä, että Kari Lehtolan valtava preesensa on kääntänyt ottelun luonteen. Avaan uuden karahviviinin. Jancker lähti juuri oksentamaan wc-tilojen puolelle. UPEAA HUUHKAJAT!

76. min Lisää vaihtoja. Kentältä pois Kasper Hämäläinen ja tilalle 98. A-maaotteluunsa Joonas Kolkka. Nyt saadaan vihdoinkin nähdä Kolkan kunto karsintojasilmällä pitäen.

80.min Sanaharkkaa kantautuu katkarapuaition tarjoilutiskiltä: "Scrupy cider! Scrumpy cider!" "I´m sorry sir, I think you´ve had enough..."
*kolinaa*
Raivokohtauksen saanut tuntematon mieshenkilö rikkoo paikkoja takanamme katkisaitiossa. Irtaimistoa lentää ulos aition ikkunasta katsomoon. Pelastynyt Kari Lehtola nousee tuoliltaan ja menee tutkimaan vahinkoja:
"57 tonnin visiirin kohdistussakara on jämähtänyt laipioon ja tehnyt siihen reiän, jossa näyttää olevan jäämiä, jotka ovat tyypillisiä räjähteille. Onnettomuuksissa ei pitäisi puhua inhimillisestä erehdyksestä, vaan järjestelmäerehdyksestä, järjestelmävirheestä". Jatkan pelin seuraamista hieman pelästyneenä.

83.min Jonatan Johansson tulee vaihtoon ja tilalle joukkueen nuorin pelaaja Teemu Pukki.

87.min Kuubalainen sikari käryää taas. Ta´qali ympärilläni säteilee jälleen toivoa ja uhoakin. Suomen nuorekas ja nälkäinen A-maajoukkue on näyttänyt, että se pystyy halutessaan hallitsemaan ottelua. SMJK laulaa ja taivaalla loistaa kuu!

90.min Yliaikaa jo pelataan. Avustava erotuomari näytti 3 minuuttia, jos näin oikein. Alkaa tuo näkö sumentumaan pikkuhiljaa. Lopussa saadaan kulma.

OTTELU PÄÄTTYNYT SUOMEN VOITTOON 1-2. KIITOS SUOMI! Tärkeää oli, että pystyttiin kääntämään ottelu pikkumaata vastaan voitoksi. Mutta se millä tavalla voitto tuli ei mairittele Suomea. Suomen peli on vielä pahasti sekaisin.

Kari Lehtola ehdottaa kynttiläillallista miekkakalaravintolassa. Kieltäydyn kutsusta, sillä minun on kiirehdittävä vielä lehdistötilaisuuteen. Sovimme tapaamisen huomiselle. Illalla minun on tietenkin kirjoitettava vielä muutama teaser-tyyppinen nettijuttu Suomen maajoukkueen illan esityksestä.

ACHTUNG! Jancker sanoo hukanneensa communicaattorinsa, mutta mies ei hoksaa, että sehän pullottaa hänen perstaskussaan.

Kuriositeettinä kerrattakoon, että törmäsin VIP-tiloissa yllättäen Mikko Leppilampeen. Mies kuulemma asuu samassa hotellissa maajoukkueen kanssa. Mikko vaikutti olevan lomafiiliksellä. Mikko kertoi, että tuli Maltalle saatuaan vinkin eräältä lontoolaiselta ystävältään, että täällä on tällä hetkellä off season eli yöpyminenkään ei maksa paljon paskaakaan. Maaliskuu tällä trooppisella pikku saarella on ihan hemmetin hieno kuukausi. Sää on vähän kuin Suomessa keskikesällä eikä tarvitse katsella ördäturisteja. Jos vaan kunto kestää niin Mikko aikoo viettää Maltalla kokonaisen viikon. Kohtaaminen pisti jälleen kerran miettimään kuinka ihmeellinen tämä (jalkapallo)maailma oikein on.

Nyt menen lehdistötilaisuuteen kuuntelemaan Suomen kommentteja. Palataan myöhemmin asiaan. Over and out Ta´qali kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti