perjantai 29. tammikuuta 2010

Vaihdetaan Mäksä Hermanniin

Suomalainen urheilujournalismi näyttää taas parhaimpia puoliaan ja uutisoi asioita, joita ei koskaan tapahtunut. Mäkelän siirto Maritimoon on siis kaatunut ja vaihtunut Hermanni Vuorisen Madeiran siirtoon. Ilmeisesti HJK ei ollut valmis luopumaan sopimuspelaajastaan pelkällä saludolla, mutta sen sijaan persaukinen FC Honka toivottaa ilomielin portugalilaiset alennusmyynteihin.

Hermanni Vuorisessa on hyvin paljon yhtäläisyyksiä Juho Mäkelään. Suurlupaus, joka lähti maailmalle ja palasi sieltä tyhjin käsin takaisin. Nyt olisi viimeinen mahdollisuus tehdä uraa ulkomailla ja nousta ehkä jopa maajoukkueeseen? Maalintekijöitä Suomen maajoukkue kaipaisikin. Lentokoneessa kehittyy.

Hongalle Hermanni Vuorisen menetys on varmasti kovempi paikka kuin HJK:lle Mäkelän menettäminen. Honka elää "Herkun" maaleilla. Vuorisen tapauksessa voidaan aidosti puhua hyvästä viimeistelijästä, jonka paras ominaisuus on luontainen maalivainu. Hän osaa hakeutua oikeaan paikkaan oikealla hetkellä. Vaikka maalit eivät useinkaan ole kauniita, niitä tulee paljon.

Vuorinen lähtee todennäköisesti halvalla. Niitä rahoja sekasortoisen taloutensa kanssa painiva FC Honka kipeästi kaipaa. Jälleen kerran kotimaisen liigan taso laskee, kun yksi oikeasti hyvä pelaaja lähtee tasokkaampaan tai ainakin rahakkaampaan sarjaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti