perjantai 29. tammikuuta 2010

Vaihdetaan Kirurgi Tinttiin

Moni HJK:n kannattaja oli myöhään eilen illalla saada slaagin, kun Iltasanomat lainasi portugalilaislehti Recordin uutista Juho Mäkelän siirrosta portugalilaiseen pääsarjaseura Maritimoon. Siirto tuli monelle niin sanotusti puskista. Kannattajien rakastaman "Super-Mäksän" uskottiin pelaavan seuraava kesä sinivalkoisissa, kun siirtorintamalla vaikutti niin hiljaiselta. Kun vielä samaan aikaan Klubilla on sairastuvalla toinen kärkipelaaja Jarno Parikka, ei pertti peruskannattajan auttanut kuin ottaa tuikku madeiraa pahimpaan ahdistukseen.

Mutta onko Klubin kannattajilla sittenkään syytä ahdistukseen? Tuskin tässä siirrossa on kyse siitä, että A-lehdillä olisi rahat lopussa ja kaikki vähänkin potentiaaliset pelaajat yritettäisiin muiluttaa ulkomaille. Tähän en todellakaan usko. Näkisin, että sekä HJK:lle että "Mäksälle" siirto tulee hyvään paikkaan. Molemmat tulevat hyötymään.

Juho Mäkelä, joka siis täyttää kesällä jo 27-vuotta, elättelee viimeisiä toiveitaan kunnon ammattilaisurasta ulkomailla. Kun Skotlannin reissu meni miten meni, on siirto Madeiran paratiisisaarelle todellinen lottovoitto. Parhaassa tapauksessa Portugalin hyvätasoinen sarja auttaa vielä entisen maalinsylkijän uudelle tasolle ja samalla myös Suomen maajoukkueen portit voivat avautua?

Vaikka kannattajat rakastavat "Mäksää" ja ovat luonnollisesti pettyneitä siirrosta, ei hätä ole kuitenkaan tämän näköinen. Täytyy muistaa, että jo viime kaudella Mäkelän pelaaminen oli hyvin tuskaista, eivätkä pallot pomppineet sisään. Vasta loppukauden viimeisissä otteluissa Mäkelä lunasti odotuksia ja pelasi lähes yksin Klubin mestaruuteen. Mestaruuteen, joka olisi tietenkin ratkennut paljon aikaisemmin ilman alkukauden tehotonta viimeistelyä.

Vaikka Mäkelä on vahvaa liigatasoa ja hyödyllinen Suomen mestaruudesta taistellessa, ei hänestä olisi ollut astumaan sille tasolle, joka vaadittaisiin eurocupeissa pärjäämiseen. "Kirurgi", kuten kannattajapiireissä Mäkelää kutsutaan, tarvitsee 10 avopaikkaa osuakseen kerran. Klubin kärjessä noita paikkoja tietysti tulee ja niistä huonompikin viimeistelijä joskus laittaa sisään. Olen aina ollut sitä mieltä, että Mäkelässä on enemmän pikajuoksija-ainesta kuin kliinistä viimeistelijää.

Hyvää ellei parasta siirrossa on myös se, että Klubi saanee tuntuvan siirtokorvauksen ja säästää suht kovapalkkaisen hyökkääjän palkan. Näillä rahoilla HJK pystyy hankkimaan Mäkelän tilalle aidosti laadukkaan ja tehokkaaseen viimeistelyyn pystyvän ammattilaishyökkääjän. Tuo hyökkääjä on Jonatan Johansson. Tervetuloa Suomeen Tintti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti